vr 17 dec - 2021 vrijdag 17 december 2021

RANI

jazzy gitaarriffs, tijdloze popmelodieën en hiphop georiënteerde ritmes

Let op: wij houden ons aan de coronamaatregelen die gelden op het moment dat het evenement plaatsvindt. Daarom is het na 25 september nu verplicht om naast een geldig ticket, ook een coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of op papier te tonen aan de ingang. Meer info

RANI’s unieke sound leunt onder meer op akoestische jazzy gitaarriffs, tijdloze popmelodieën en hiphop georiënteerde ritmes. Ze verzorgde onder andere de vocalen op de Sam Feldt hit ‘Post Malone’ en ‘Get Together’ van David Guetta en is met haar stem goed voor meer dan 700 miljoen streams. Inmiddels heeft RANI haar debuutalbum ‘396’ opgenomen, een album dat erg goed ontvangen wordt.

Voor RANI is het uitbrengen van het album, dat uit twaalf songs bestaat, een droom die uitkomt: “Ik heb hier lang aan gewerkt en ik vind het geweldig dat ik nu eindelijk mijn 3 EP’s en drie nieuwe songs samen kan laten komen op 396.” RANI bracht haar EP’s eerder dit jaar uit en de reacties die de zangeres daarop kreeg waren al veelbelovend voor het album. Zo schreef het internationale muziekblog Unheard Gems dat RANI ‘hard op weg is de nieuwe koningin van de R&B-pop te worden’. Ook riep MTV haar in maart dit jaar uit tot MTV Push Artist of the Month en werd ze in april Kickstart Artist bij XITE. Volgens Glamour is RANI ‘de empowering zangeres die Nederland nodig heeft’, daarnaast was ze in augustus Spotify’s EQUAL artiest waardoor ze te zien was op een billboard op Times Square in New York.

Beluister het nieuwe album hier.

Naar de agenda