vr 6 mrt - 2020 vrijdag 6 maart 2020

PopCorn: The Max Meser Group + A.M. Sam + NEMSIS

DE BESTE NIEUWE INDIE-BANDJES, EEN ZAK POPCORN EN EEN BIERTJE VOOR € 5,-

PopCorn is de popavond van Corneel waarbij je voor slechts 5 euro een biertje of frisje, een zak popcorn en maar liefst drie MUST SEE bands op het punt van doorbreken krijgt. Stuk voor stuk – ook live – zeer de moeite waard en volgend jaar misschien wel op Lowlands of Pinkpop! Voor deze editie zijn de  bands The Max Meser Group, A.M. Sam en NEMSIS vastgelegd.

The Max Meser Group
Indie-rock die in één adem genoemd kan worden met artiesten als Jake Bugg en Miles Kane. Max Meser maakte een doorstart als The Max Meser Group en die gaat gepaard met een nieuwe line-up en songs met een iets agressievere toon richting garagerock. Het klinkt overigens nog steeds aanstekelijk lekker en ontzettend Brits. Nieuwe single ‘Free’ gaat over je heel levenslustig vrij te voelen. De levenslustigheid spat er vanaf. Laat maar komen, Max!

A.M. Sam
De muziek van A.M. Sam ligt in de lijn van Phoenix en Portugal The Man. In een notendop: gouden melodieën, catchy riffs in dansbare indie-pop. Hij is gekozen tot een van de 3voor12 talenten, de Volkskrant heeft zijn eerste single “In The ring” aangedragen bij song van de week. Zowel Up in Silver Lake als In The Ring hebben meer dan 40.000 plays op Spotify. In 2020 brengt A.M. Sam zijn debuutalbum uit en staat hij op het prestigieuze Noorderslagfestival.

NEMSIS
NEMSIS is een jonge Haarlemse band met smoel. De muzikanten spelen al sinds de middelbare school samen en maken energieke muziek met rauwe gitaren, heldere vocalen en gekke geluidjes. Zelf noemen ze het Modern-Oriental Grungepop. 3voor12 Noord-Holland noemt de band ‘episch’, ‘origineel’ en ‘energiek’ na hun optreden in de finale van de Rob Acda Award 2018, waar ze alle prijzen in de wacht sleepten. Momenteel tourt de band door Nederland voor de Popronde, in juni 2019 kwam hun debuut EP uit, nieuw werk volgt snel!

Naar de agenda