za 21 sep - 2019 zaterdag 21 september 2019

PopCorn: Waltzburg + Figgie + Yip Roc

De nieuwe popavond van Corneel met drie MUST SEE bands

Klinkt als: De beste nieuwe bandjes, een zak popcorn en een biertje voor € 5,-!

Ook interessant:
20-9 Son Mieux (uitverkocht)
27-9 Voorronde Flavourland
9-11 Indian Askin

Bandjesliefhebbers opgelet! PopCorn is de nieuwe popavond van Corneel. Voor slechts 5 euro krijg je een biertje of frisje, een zak popcorn en maar liefst drie MUST SEE bands op het punt van doorbreken. Stuk voor stuk – ook live – zeer de moeite waard en volgend jaar misschien wel op Lowlands of Pinkpop! We trappen de eerste PopCorn af met indie-bands Waltzburg, Figgie en Yip Roc.

Waltzburg
Waltzburg maakt indiepop die zich ergens tussen Kevin Morby en Vampire Weekend bevindt. Bij gebrek aan geld en wereldfaam noemt Waltzburg zichzelf een vriendenband. De vijf bandleden op het podium zorgen voor een gelaagd, energiek en dansbaar geheel met songs die vol tegenstrijdigheden zitten en het alledaagse leven bevragen. Na het succes van debuut EP ‘Latest News’ in 2018, met onder andere single ‘Neon’, en shows op onder andere Sziget en Noorderslag, brengt Waltzburg dit najaar hun debuutalbum uit.

Figgie
De Utrechtse band Figgie verovert steeds meer harten met hun Nederlandstalige indie songs die verrassend internationaal klinken. Je hoort een frisse mix invloeden van Porches, Unknown Mortal Orchestra en Eefje de Visser. Vorig jaar deed Figgie de Popronde aan, dit jaar stonden ze op Noorderslag en eerder speelden ze al op 3voor12 Song van het Jaar en het Grasnapolsky festival. Let op: er zit een hoop nieuwe muziek van hen aan te komen!

Yip Roc
Haal je badslippers en opblaaskrokodillen maar uit de kast, want Yip Roc komt eraan! De Amsterdamse band mixt alternatieve rock met een flinke scheut garage en punk. Dat frontman Jorn ten Ham de bandnaam op zijn schenen tatoeëerde, is niet de enige aanwijzing dat de band zich 100% inzet. Het zichtbare enthousiasme van de leden in combinatie met de verrassende muziek zorgt voor de ultieme Yip Roc beleving. Verwacht een energieke set met catchy riffjes, een retestrakke ritmesectie en een vuige orgelsound. Yip Roc was een van de meest geboekte bands van de Popronde 2018!

Let op: er is geen voorverkoop, je kunt je kaartje uitsluitend aan de avondkassa kopen.

Naar de agenda