za 14 dec - 2019 zaterdag 14 december 2019

PopCorn: Tim Dawn + Cookhouse + Matt Winson

De nieuwe popavond van Corneel met drie MUST SEE bands

Klinkt als: De beste nieuwe bandjes, een zak popcorn en een biertje voor € 5,-!

Ook interessant:
6 maart PopCorn: The Max Meser Group + A.M. Sam

PopCorn is de nieuwe popavond van Corneel. Voor slechts 5 euro krijg je een biertje of frisje, een zak popcorn en maar liefst drie MUST SEE bands op het punt van doorbreken. Stuk voor stuk – ook live – zeer de moeite waard en volgend jaar misschien wel op Lowlands of Pinkpop! Deze PopCorn treden indie-folk/popbands Cookhouse, Tim Dawn en Matt Winson op.

Tim Dawn
Tim Dawn maakt ambachtelijke maar moderne indie pop. Met zijn oprechte muziek en stemgeluid doet hij denken aan artiesten als James Bay, Hozier en Coldplay. Zijn fijne left-of-centre pop leverde Tim al een TopSong op NPO Radio 2 en support bij o.a. The Paper Kites, Harry Styles en Hozier. Dit najaar verschijnt de nieuwe EP van Tim Dawn, met de catchy radiosingles Walking On A Wire en Shadow en nog vier gloednieuwe tracks. Vanavond treedt hij in een bijzondere driemansbezetting op.

Cookhouse
Cookhouse maakt folky die liefhebbers van Mumford & Sons en Racoon zeker zal aanspreken. In 2018 trad de band al met succes op tijdens Lely Sunday Afternoon, dit najaar komt Cookhouse met een nieuwe EP waarna ze op tour zullen gaan door Nederland. De band heeft ruim een miljoen streams op Spotify en werd al 3FM Serious Talent. De kern van Cookhouse bestaat uit twee broers die samen opgroeiden in een muzikaal gezin. Ronald Hendriksen (lead zanger en gitarist) schrijft voornamelijk de tekst en muziek. Jeroen Hendriksen is de percussionist en het klankbord van Cookhouse.

Matt Winson
Matt Winson is een indie-folkband uit Leiden met invloeden van blues, pop en klassieke muziek die liefhebbers van The War on Drugs en Patrick Watson absoluut zal bekoren. Begin 2016 tekende Matt Winson een platencontract bij V2 Records (o.a. Mumford & Sons en Blaudzun) en werd het debuutalbum ‘Woodfalls’ opgenomen in de legendarische Wisseloord Studios in Hilversum. Momenteel wordt aan het tweede album ‘Oscillate’ gewerkt, dat in november 2019 uitkomt.

Naar de agenda