vr 15 sep - 2023 vrijdag 15 september 2023

Popcorn: PEER, tiigre & Kitchenette

ALTERNATIEVE BANDS VAN EIGEN BODEM

Klinkt als: alternatief

Popcorn is de popavond van Corneel waar je dé must-see bands op het punt van doorbreken (en niet onbelangrijk: een bak popcorn!) voor je kiezen krijgt. Op deze editie: PEER, tiigre & Kitchenette!

PEER
De van oorsprong uit Middelburg afkomstige band PEER speelt catchy pop-rock met een randje en haalt inspiratie uit bands als Nothing but Thieves en The Neighbourhood. Kort na het uitbrengen van hun debuut EP kreeg PEER aandacht op de nationale radio en speelden ze vele shows in Nederland en internationale shows in de UK en Azië.

PEER heeft de corona periode benut om nieuw werk te maken en brengt op vrijdag 21 oktober de nieuwe single ’’Thinking About You’’ uit. De single is de eerste in een reeks van 3 singles in aanloop naar een nieuwe EP die in 2023 zal verschijnen.

tiigre
Ontstaan en gevestigd in Amsterdam ontwikkelt tiigre sinds 2018 een idioom dat diepe en zoete, zachte en sterke boodschappen overbrengt op haar publiek door middel van uitstapjes naar rock, etherische vocalen en geraffineerde melodieën en grooves.

Onder leiding van Marta Arpini, een gerenommeerd songwriter en componist, bracht tiigre in juni 2019 hun zelf-geproduceerde single “Paper Boat” uit en tourden ze door Duitsland en Italië. In november 2021 wonnen ze de halve finale van de Amsterdamse Popprijs, wat ze een finaleplaats opleverde. In datzelfde jaar namen ze hun eerste EP “Hot Dreams” op, samen met Grammy genomineerde producer en sound engineer Attie Bauw. Voorafgegaan door twee singles, “I Wanna Wacht You Be Happy” en “Behavior”, werd hun debuut EP met behulp van Amarte Fonds en Sena Muziekproductiefonds uitgebracht op 8 april 2022.

Kitchenette
Kitchenette is het indie/rock project vangitarist/songwriter Chris O. Kikic. Twangy gitaren, weelderige synths en roadtrips over uitgespannen wegen a la War On Drugs, Kurt Vile en Midlake. De oorspronkelijk uit Bosnië afkomstige muzikant nam in 2018 samen met producer/toetsenist David Hoogerheide(Kovacs) het debuutalbum van Kichenette op, waarop het nummer ‘Upon the Shoulders’ staat dat goed werd opgepikt op o.a. Spotify.

In 2020 kwam de tweede album uit genaamd ‘Morning Pirouettes’. Een paar jaar en een pandemie later is de band, bestaande uit Len van de Laak(Wavescapes), Matthijs van Beek(Rudeboy plays UDS), Victor Dirks(Sue The Night) en Jurgen Hakkeling(The Dudettes) weer naar buiten aan het treden. Nieuwe single genaamd ‘If I Can Dance, You Can Dance’ staat gepland voor de komende zomer!

 

Naar de agenda