za 2 dec - 2023 zaterdag 2 december 2023

Popcorn: Nette Meisjes + LIONSTORM

ALTERNATIEVE BANDS VAN EIGEN BODEM

Klinkt als: alternatief

DEZE SHOW IS AFGELAST

Popcorn is de popavond van Corneel waar je dé must-see bands op het punt van doorbreken (en niet onbelangrijk: een bak popcorn!) voor je kiezen krijgt. Op deze editie: Nette Meisjes en LIONSTORM.

Nette Meisjes
Hier zijn Nette Meisjes. Sjaak (uit de favela van Almere) en AM (van de mean streets of Utrecht). Ze komen een nieuwe sound wildplakken op je kapotverveelde trommelvliezen en je playlist infiltreren in een kruistocht tegen ‘algoritme pop’. Het kan anders, het MOET anders. Weg met de fabrieksmuziek!

AM: “Steeds als we wilden feesten met onze vrienden, misten we de muziek waar we echt los op konden gaan. Toen dachten we: “we doen het zelf wel.”

Sjaak: “De naam is ontstaan omdat we een liedje wilden maken over nette meisjes. Dat liedje is nog steeds niet af, hahaha, maar de naam is blijven hangen.”

Samen met ’n handjevol vrienden met tweedehands instrumenten sloten ze zichzelf op in een afgekeurde caravan en kwamen na een week naar buiten met genoeg materiaal voor een e.p. Nette Meisjes komen de muzikale orde verstoren met hun ska-punk-feest vibe vol onbehouwen teksten en borderline infantiele hooks. Zet je schrap voor een shot opwinding die je niet meer gevoeld hebt sinds die ene keer dat je precies goed op de stoel van de stadsbus zat en de trillingen van de motor hun werk deden. Festivals en playlists zullen nooit meer hetzelfde zijn met de komst van Nette Meisjes. Nette Meisjes zijn er voor iedereen, hoe of wat je je ook voelt. Zendelingen voor zelfliefde. Ontstaan uit frustratie, voor een nieuwe generatie. Kunst met een zelfgemaakte K.

LIONSTORM
LIONSTORM is een sexy, agressief, queer rapduo dat confronterende rauwe clubanthems maakt. Ze zijn de eerste queer rapformatie van Nederland, ontstaan ​​uit een gebrek aan hardcore anti-normatieve representatie. Zie ze als het lesbische liefdeskind van Tommy Cash en Death Grips. Hun sexy rauwe stijl is uniek en weerspiegelt zich in hun teksten, optredens, muziekvideo’s en merchandise die ze allemaal onder hetzelfde label uitbrengen. Hun geluid is ongepolijst maar catchy, variërend van Caribische borrelende beats tot metal tot grimey hiphop. Ze werkten samen met Nederlandse iconen als MEROL, Rachel Green en Abel van Gijlswijk van Hang Youth.

De norm zal altijd in twijfel worden getrokken door het duo, wat resulteert in bans van YouTube en Instagram, maar dat maakt hun vuur alleen maar intenser. Hun eerste single ‘No H8ro’ kwam uit in een volle Melkweg waar ze ook hun fotografie tentoonstelden. Deze single werd door i-D Magazine en LIONSTORM uitgeroepen tot queer anthem van 2019.

Hun shows zijn net zo onvoorspelbaar; het ene moment sta je te dansen en het andere moment sta je midden in een mosh pit. Vergeet de norm en laat je meeslepen in de wereld van LIONSTORM.

Naar de agenda