vr 16 feb - 2024 vrijdag 16 februari 2024

Popcorn: Kalaallit Nunaat, SØWT & To Adelaide

INDIE- en alternative bands VAN EIGEN BODEM

Kalaallit Nunaat
Een trein die alsmaar doorgaat, genadeloos snel en luid; zo kan deze groep noise rockers uit onze havenstad het beste worden omschreven. Door schrille, krijsende gitaarfeedback te combineren met een primitieve bas, nog primitievere drums en de meest primitieve zang, slaagt de groep erin schoonheid te vinden in lawaai en eenvoud. Ze hebben hun vorm van chaos naar vele podia en festivals in zowel Nederland als België gebracht, waaronder Left of the Dial, Grasnapolsky, en een EP-release in Rotown Rotterdam.

SØWT
Eindhovense band SØWT opereert vanuit het kloppend hart van de Nederlandse underground scene. Martijn Claessens, Jesse van Eiken, Koen Verhees en Danielle Warners maken furore als muzikanten, geluidstechnici, concertorganisatoren en kunstenaars. Ook maken ze deel uit van de jongste generatie bewaarders van Eindhovens kraakpand ’t Stroomhuis; een bijzonder broeinest dat al 20 jaar creatieve geesten een vrijplaats biedt. De band bracht in 2018 onder eigen beheer hun debuutalbum Junkie’s Boneyard uit op tape en slingert in 2023 hun eerste vinylplaat Kids Hurting Kids de wereld in.

Live is SØWT overweldigend als ze pieken en indringend wanneer ze dalen. Dankzij de drie unieke leadzangers reikt het vocale bereik van de band van spookachtig ingetogen tot hartverscheurend hard. Drummer Martijn staat bekend als levende legende vanwege zijn immense talent en onuitputtelijke creatieve passie. Danielle’s basgeluid klinkt strak en hypnotiserend, terwijl Jesse en Koen zwevende gitaarmelodieën verweven die lang nadat ze uiteengevallen zijn in distortion en feedback nog blijven hangen.

To Adelaide
Bij To Adelaide is het vuur altijd brandende. Beïnvloed door genres als hardcore en shoegaze zorgt het Tilburgse viertal voor een nieuw geluid dat resulteert in een eeuwig voortdurende intensiteit. Want hoewel hun muziek constant balanceert tussen het gevoel van een gebalde vuist en een terneergeslagen hoofd, is er nooit sprake van een simpele gulden middenweg. De band weet in hun nummers moeiteloos de muzikale nadruk te verleggen en kiest in elke situatie voor het uiterste. En dat werkt vurig, motiverend en tevens misleidend.

Naar de agenda