za 18 feb - 2023 zaterdag 18 februari 2023

Popcorn: Cloud Cafe + Classic Water

INDIEBANDS VAN EIGEN BODEM

Popcorn is de popavond van Corneel waar je dé must-see bands op het punt van doorbreken (en niet onbelangrijk: een bak popcorn!) voor je kiezen krijgt. Op deze editie: Cloud Cafe en Classic Water.

Cloud Cafe
De Amsterdamse band Cloud Cafe schrijft bezielde indierocknummers met folky roots. Mijmeringen, bespiegelende teksten en het weigeren om oneffenheden glad te strijken resulteert in een ontwapenend geheel. Met een uitnodiging voor Noorderslag op zak is Cloud Cafe nu al getekend bij Excelsior Recordings, nog voor de debuut-ep (deze komt in maart 2022 uit) is uitgebracht. Deze ep wordt een muzikale microkosmos van alledaagse chaos en melancholie, bestaande uit vier liedjes. De eerste single ‘In Over Your Head‘ belooft in ieder geval alvast veel goeds! 

Classic Water
Classic Water is een Utrechts indie-project gestart door Tom Gerritsen (The T.S. Eliot Appreciation Society). De surrealistische woorden van Gerritsen zijn verpakt in nummers vol uitgestrekte instrumentale stukken met verstrengelde melodielijnen, afgewisseld met korte rock-and-roll-achtige uitbarstingen. Het debuutalbum ‘Concrete Pleasures‘ verscheen in 2021.

Naar de agenda