vr 14 apr - 2023 vrijdag 14 april 2023

Orange Skyline + Panda Noir

INDIEPOP MET EEN HERKENBARE EN CATCHY STIJL

Je kunt eigenlijk niet meer om de band Orange Skyline heen. De track ‘A Fire’ was begin vorig jaar het anthem tijdens de NOS-uitzendingen van de Olympische Winterspelen in Beijing, ze spelen menig podium plat en zijn nu voor de tweede keer genomineerd voor een Edison. 

Het idee voor Orange Skyline wordt geformeerd tijdens een autoritje naar Groningen, na het laatste concert van Oasis in Amsterdam. Vier piepjonge gasten op de achterbank weten genoeg: wij moeten ook een band beginnen. Op dat moment kan nog niemand een instrument spelen. Maakt niet uit. Dat zijn zorgen voor later.

Nu, ruim tien jaar later, is Orange Skyline een vaste naam in de Nederlandse muziekscene. Geïnspireerd door jaren ‘00 Indie, zoals The Libertines en The Strokes, wordt in 2012 de eerste EP ‘Thank You, We’ll Take It From Here’ opgenomen. Onlangs brachten ze een nieuw album uit, dat simpelweg “Orange Skyline” heet. Het resultaat werd een plaat met een herkenbaar en catchy geluid dat direct in je hoofd blijft zitten. Daarnaast zou je zanger Stefan kunnen kennen als deelnemer aan De Slimste Mens.

De support wordt verzorgd door Panda Noir: De Noord-Hollandse band Panda Noir maakt muziek met een attitude als de Arctic Monkeys en het mysterieuze van Phoebe Bridges. Dit bij elkaar maakt nummers die je door al de dilemma’s en extremen sleurt waar millennials zich mee kunnen identificeren.

Naar de agenda