za 10 feb - 2024 zaterdag 10 februari 2024

Opium Deathsticks + Hesken + TerraDown

Corneel Oorverdovend

 

Opium Deathsticks
Opium Deathsticks is een 5 koppige band afkomstig uit Urk en speelt stevige groove / nu metal met harde vocals geïnspireerd door bands als Slipknot, Korn, Soulfly & System Of A Down. Met hun knallende live show waar de energie vanaf spat weet Opium Deathsticks menig publiek los en van hun voeten te krijgen.

Hesken
Hesken is een progressieve metalband uit Zwolle en omgeveing met een onmiskenbare muzikale voetafdruk. Met inspiraties als Gojira, Opeth, Fractal Universe, Beyond Creation, Thy Art Is Murder en Tool smeden zij hun eigen ongegeneerde rauwe metal. De band is opgericht in 2018 en speelde hun eerste echte optreden, met deze line-up, in Breda waar ze speelde met Changing Tides en vanaf dat moment is het balletje beginnen te rollen. Sindsdien hebben ze o.a. in Rotterdam, Groningen, Zwolle, Harderwijk, Deventer, Sneek en Nordhorn (DE) gespeeld met bands als Black Rabbit, Pound (US), Vermin, TerraDown, A Place To Fall (DE), Serotonia, Loyalty Ends Here, Caffa’s Rain en Vidarr, En nu komen ze Lelystad plat spelen!

TerraDown
Hun onmiskenbare chemie, zowel op het podium als in hun muziek, is een van de drijvende krachten achter de melodische metalband TerraDown. Op het podium weten ze het publiek te fascineren en versmelten ze de grenzen tussen de vele metalgenres. Elke stap die ze zetten, is een stap in de richting van groei en ontwikkeling: in hun muziek, in hun techniek en in de band TerraDown als geheel.

Een band met liefde voor harmonie, experimentele technische hoogstandjes en een vleugje theater. TerraDown bestaat uit vijf getalenteerde leden uit heel Nederland. Hun reis begon in 2016 met als eerste mijlpaal hun optreden tijdens Wacken Open Air in 2019. Dit werd gevolgd door de release van hun eerste album Judgement in 2020. In 2023 zetten ze weer een stap verder in hun carrière met de release van de
EP en bijbehorende videoclip: ‘Checkmate’. Hier wordt een persoonlijk verhaal verteld over het verlies van controle en het overwinnen van fysieke en mentale uitdagingen.

Naar de agenda