vr 1 jul - 2022 vrijdag 1 juli 2022

Oorverdovend: Lelystad Metal Edition!

MET CTHULHU & MASK OF INSANITY

Na een succesvolle eerste editie van Oorverdovend – de avond voor heavy muziek in Corneel – in 2021, is het nu aan twee snoeiharde metalbands om op 1 juli de poldergrond te laten schudden. Een taak die de Lelystadse bands Cthulhu en Mask of Insanity op het lijf geschreven is.

Cthulhu
Bastiaan op de bas, Joep op gitaar, Vidal als zanger/gitarist en Koen als drummer vormen samen Cthulhu, een thrashmetal-formatie uit Lelystad. De band wordt in 2017 opgericht met het schrijven van eigen materiaal als voornaamste doel. Na shows gespeeld te hebben en na de opnames van hun debuutalbum, steekt Covid-19 de kop op met als gevolg dat dus ook Cthulhu stil komt te liggen. In 2021 wordt Cthulhu’s droom alsnog werkelijkheid en wordt ‘Cremator of the Sky’ in januari officieel uitgebracht. Met een immense bak motivatie en een vurige drive dreunt deze band op elk podium dat zij mogen betreden.

Mask of Insanity
Mask of Insanity werd in 2015 opgericht door vrienden Gildor en Vincent, en Cor voegde zich even later bij de band. Na enkele maanden in de oefenstudio was een aantal nummers klaar en betrad de band al snel de podia. Na het winnen van de People’s Choice-award op de Dutch Metal Battles stond de band op het allereerste Gates Of Naraka festival in Wormerveer, met bands als Anger Machine, Evil Oath en Disquiet. Twee jaar geleden bracht de band het debuutalbum ‘Damnation Is Eternal’ uit: dertien duistere, melodieuze tracks die de luisteraars meenemen op een reis om niet snel te vergeten. Sinds 2021 heeft de band met Joris Westerveld op drums weer een volledige line-up en is meer dan ready om hun insanity ten gehore te brengen in Corneel.

 

Naar de agenda