vr 1 jul - 2022 vrijdag 1 juli 2022

Oorverdovend: Lelystad Metal Edition!

MET CTHULHU & MASK OF INSANITY

Na een succesvolle eerste editie van OORVERDOVEND in 2021, is het nu aan twee snoeiharde, Lelystadse metalbands om de poldergrond te laten schudden! 

Cthulhu
Met Bastiaan Bijsterbosch op de bas, Joep Smit op gitaar, Vidal Wildeboer als zanger/gitarist en Koen Steendijk als drummer dit Cthulhu de vierkoppige thrashmetal formatie uit Lelystad. Cthulhu wordt in 2017 opgericht met het schrijven van eigen materiaal als eerste doel. Na 32 shows gespeeld te hebben na de opnames van hun debuutalbum, die met behulp van producer Guido Aalbers werd opgenomen (bekend van projecten met o.a. Colossa, Tricklebolt, Within Temptation en The Monolith Deathcult), steekt Covid-19 de kop op met als gevolg dat dus ook Cthulhu stil komt te liggen. In 2021 wordt Cthulhu’s droom alsnog waarheid en wordt ‘Cremator of the Sky’ in januari officieel uitgebracht. Met een immense bak motivatie en een vurige drive dreunt deze band op elk podium dat zij mogen betreden!

Mask of Insanity
Mask of Insanity werd in 2015 opgericht door Gildor en Vincent, en Cor voegde zich even later bij de band. Na enkele maanden in de oefenstudio waren een aantal nummers klaar en betrad de band in 2016 voor het eerst het podium. In 2018 deed Mask Of Insanity mee aan de Dutch Metal Battles en won het de People’s Choice-award. In 2019 stond de band op het allereerste Gates Of Naraka festival in Wormerveer, met bands als Anger Machine, Evil Oath en Disquiet. In 2020 lanceerde de band hun debuutalbum ‘Damnation Is Eternal’: dertien duistere, melodieuze tracks die de luisteraars meenemen op een reis om niet snel te vergeten. Tekstueel behandelt het album onderwerpen als waanzin, verraad en verlies. Sinds 2021 heeft de band met Joris Westerveld op drums weer een volledige line-up en is meer dan ready om hun insanity ten gehore te brengen in Corneel!

Naar de agenda