za 20 mei - 2017 zaterdag 20 mei 2017

No Turning Back + For I Am King

Grootste Europsese hardcore band viert 20-jarig bestaan met muzikale vrienden

Klinkt als: Een metal-hardcore avond met ultra energieke live-shows

Ook interessant:
Zaterdag 9 september: Frontstreet

Dit wordt een metal-hardcore avondje om niet te missen! No Turning Back kan met recht de grootste Europese hardcore band ooit worden genoemd. In 2017 vieren ze hun 20 jarig bestaan met een nieuw album én een jubileumtour, samen met de melodische death metalformatie For I Am King.

No Turning Back draait in 2017 maar liefst 20 jaar mee en wereldwijd veranderen zalen in een mum van tijd in kolkende moshpits en een zee van stagedives. Met regelmaat wordt de band zelf overstemd door enthousiast meezingend publiek. Deze ultra-energieke live shows hebben No Turning Back over heel de wereld een unieke reputatie bezorgd. No Turning Back is niet meer weg te denken uit de wereldwijde hardcore scene en komt op haar 20e verjaardag met het nieuwe album ‘No Time To Waste’.

For I Am King
Het Amsterdamse For I Am King combineert brute metalcore met lange melo-death-thrash gitaarlijnen. In 2016 brachten de vier heren en frontvrouw Alma Alizadeh hun debuutalbum Daemons uit, gevuld met furieuze metal riffs, onderscheidende melodien, snijdende vocalen en groovende drums. Denk aan een combi van In Flames, Trivium, Darkest Hour, Arch Enemy en Killswitch Engage: heavy en modern maar tegelijk ook melodieus en catchy.

Support: For Blood And Vengeance – Deathtrap – Probation

For Blood And Vengeance
“For Blood And Vengeance verspreidt al sinds 2009 zijn Almere City Hardcore over het binnen- en buitenland. Het Almeerse vijftal wordt door de media beschouwd als de “Hardcore-koningen van Flevoland”. Uptempo beats worden afgewisseld met slepende breakdowns in een stijl die zwaar beïnvloed is door New York hardcore bands als Madball, Biohazard en Sick Of It All. De energieke liveshow van FBAV staat garant voor een stevige moshpit en een vette party.”

Deathtrap
De Rotterdamse hardcoreband Deathtrap bestaat sinds 2013 en levert een groovende mix van hardcore, metal en Southern rock. Altijd krachtig, energiek met een spervuur aan riffs!

Probation
Driekoppige hardcore formatie uit Limburg. Met hun sludgy metal hardcore een logische deelnemer aan het Nederlandse deel van de Loud & Rising Tour in mei.

Naar de agenda