za 13 jan - 2018 zaterdag 13 januari 2018

New Cool Collective

Al 25 jaar een live sensatie met energieke en dansbare jazz

Ook interessant
25 mei: Steffen Morrison

Live sensatie komt terug naar Lelystad! Deze achtkoppige band gaat dit najaar en in het voorjaar van 2018 het land in met gloednieuw materiaal om te doen waar ze goed in zijn: zorgen voor een groot feest, waarbij het publiek niet de kans krijgt om stil te staan en keer op keer verrast wordt.

New Cool Collective werd opgericht in 1993, aanvankelijk als het ‘live dans-vehikel’ van de toenmalige DJ  Graham B, bekend van Neerlands eerste jazzdance.
Dat het daarbij niet is gebleven mag duidelijk zijn. Inmiddels heeft de band ontelbaar vaak getourd door Engeland, Duitsland, de Benelux, Afrika, Canada, Rusland en Japan. Hierbij deed het niet alleen de hipste jazzclubs en festivals aan, de band stond ook op de meestgerenommeerde rock- en popfestivals zoals het Deense Roskilde Festival, Sziget in Hongarije, Fuji Rock in Japan, Lowlands in Nederland en het Camden Mix Festival en Aberdeen Alternative Festival in Engeland. Jazzdance is voorbijgegaan als één van de vele muzikale rages van de afgelopen decennia. NCC heeft echter een blijvende, eigen stijl op de kaart gezet met de best denkbare instrumentale dansbare en energieke muziek. New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, pianist Willem Friede, bassist Leslie Lopez, trompettist David Rockefeller en gitarist Rory Ronde.

Naar de agenda