za 11 feb - 2023 zaterdag 11 februari 2023

Nephylim + Below The Surface + M.U.T.S.

OORVERDOVEND

Klinkt als: At The Gates, Enshine en Be’lakor

OORVERDOVEND brengt op 11 februari weer een flinke bak herrie naar Corneel!
Wat je kunt verwachten? Onder andere opkomend nationaal talent Nephylim. De band, die dit jaar na het winnen van de Metal Battle op Wacken festival stond, is hard aan de weg aan het timmeren binnen de Nederlandse metal-scene! Daarnaast staan Below the Surface & het Lelystadse M.U.T.S. gereed om de poldergrond te laten schudden!

Nephylim
Nephylim combineert hun passie voor Melodic Death metal met progressieve en melancholische melodieën. Verhalen die elementen van de natuur combineert met abstractheid, gebalanceerd met atmosfeer en een energieke show geeft een unieke beleving voor het publiek. Twee jaar na het uitbrengen van hun debuutplaat “Severance of Serenity”, hebben ze het Nederlandse publiek weten te overtuigen door de overwinning van de Nederlandse Metal Battle. Fans van At The Gates, Enshine en Be’lakor zullen zeker hun portie Melo-death krijgen!

Below The Surface
Vanuit de diepste dieptes van Urk ontstond ”Below The Surface”. Een rockband met een zwaar randje dat richting de alternatieve metal nijgt. Met zware en afwisselende riffs van Rudie (gitaar) en grauwe vocals van Marco (vocals / gitaar) komt deze 4-koppige band 11 februari naar poppodium Corneel. De ritmesectie verzorgen Kristian (bas) en Jillis (drums) en weten diepe tonen te combineren met afwisselende beats. Live laat de band menig publiek headbangen. De leden zijn op elkaar ingespeeld en de gitaarpartijen vullen elkaar aan, zodat melodieën dramatisch en trippy in elkaar overlopen, terwijl het ritme strak en afwisselend blijft. De eerste single ”Cthulhu Rises” is te streamen op Spotify en alle andere populaire streaming platformen.

M.U.T.S.
Het Lelystadse Mega Ultra Turbo Snake is een eclectische rockband die haar wortels heeft in punk, grunge en progressieve rock en bestaat uit oud-leden van Goddamn Dinsaur en Movus. Catchy grunge hooks wisselen elkaar af met 70’s riffs in een smeltkroes van obscure songwriting. Een band met weinig grenzen die vraagt om een nieuwsgierig oor. The mega snake abides!
Naar de agenda