za 11 feb - 2023 zaterdag 11 februari 2023

Nephylim + Below The Surface

OORVERDOVEND

Klinkt als: At The Gates, Enshine en Be’lakor

OORVERDOVEND presenteert deze keer opkomend nationaal talent Nephylim, de band die dit jaar – na het winnen van de Metal Battle – op Wacken festival stond en nu hard aan de weg aan het timmeren is binnen de Nederlandse metal-scene! Ook de jonge alternatieve progmetal-rockers Below The Surface komen vanuit Urk naar Corneel! 

Nephylim
Nephylim combineert hun passie voor Melodic Death metal met progressieve en melancholische melodieën. Verhalen die elementen van de natuur combineert met abstractheid, gebalanceerd met atmosfeer en een energieke show geeft een unieke beleving voor het publiek. Twee jaar na het uitbrengen van hun debuutplaat “Severance of Serenity”, hebben ze het Nederlandse publiek weten te overtuigen door de overwinning van de Nederlandse Metal Battle. Fans van At The Gates, Enshine en Be’lakor zullen zeker hun portie Melo-death krijgen!

Below The Surface
Vanuit de diepste dieptes van Urk ontstond ”Below The Surface”. Een rockband met een zwaar randje dat richting de alternatieve metal nijgt. Met zware en afwisselende riffs van Rudie (gitaar) en grauwe vocals van Marco (vocals / gitaar) komt deze 4-koppige band 11 februari naar poppodium Corneel. De ritmesectie verzorgen Kristian (bas) en Jillis (drums) en weten diepe tonen te combineren met afwisselende beats. Live laat de band menig publiek headbangen. De leden zijn op elkaar ingespeeld en de gitaarpartijen vullen elkaar aan, zodat melodieën dramatisch en trippy in elkaar overlopen, terwijl het ritme strak en afwisselend blijft. De eerste single ”Cthulhu Rises” is te streamen op Spotify en alle andere populaire streaming platformen.

Naar de agenda