za 16 mrt - 2019 zaterdag 16 maart 2019

Nacht van de Nederpop met VOF de Kunst

Een avond en nacht met de beste hits uit de Nederlandstalige popgeschiedenis

Klinkt als: Van Doe Maar tot Golden Earring, van BLØF tot Armand en via De Dijk van Anouk naar Van Dik Hout

Op zoek naar de editie van 2023? Klik hier!

 

Ook interessant
19 januari Dance Classics met Gerard Ekdom
9 maart Thirty Dancing

#35jaarsuzanne
Het is 35 jaar geleden dat Suzanne van VOF de Kunst op nummer 1 stond in Nederland. Het was de aanzet tot een wereldwijde campagne waarbij het nummer in meerdere landen (en meerdere talen) hoog in de hitparade kwam. Zaterdag 16 maart komt de band tijdens een nieuwe editie van ‘Nacht van de Nederpop’ naar Lelystad.
De band viert dit met een mooi en vermakelijk feel-good nederpopconcert. ‘Suzanne’ en ‘Eén Kopje Koffie’, ‘Retour Sneek’, ‘Als ze Lacht dan Lacht ze Echt’, ‘Oude Liefde Roest Niet’ enz…Klassieke VOF de Kunst hits gemixt met een paar andere nederpop hits uit de jaren 80 waarvan iedere Nederlander zonder aarzeling het refrein kan meezingen. Daarnaast speelt de band enkele van haar mooiste album tracks van de afgelopen 35 jaar.
VOF de Kunst is opgericht in 1983. Meteen dat jaar stond de band, met als gezicht zanger Nol Havens, op nummer 1 in de hitlijsten met ‘Suzanne’. ‘Suzanne’ blijkt een internationale hit en zo reist VOF de Kunst in 1984 als The Art Company maandenlang door bijna alle Europese landen. Van ‘Susanna’ worden wereldwijd drie miljoen exemplaren verkocht. Enkele jaren later wordt dit succes nog eens dunnetjes over gedaan met ‘Eén kopje koffie’ geschreven door Erik van Muiswinkel. Samen met Erik van Muiswinkel staat VOF de kunst 8 seizoenen in de Nederlandse theaters met hun kinderrepertoire. De kinderen van toen zijn de ouders van nu….en die willen ook weleens een avond op stap! Neem gerust je ouders mee.

De Clip Club presenteert Nacht van de Nederpop
Voorafgaand en na afloop van het optreden van VOF de Kunst brengt de Clip Club de beste Nederpop-klassiekers inclusief de oorspronkelijke videoclips op groot scherm! Van Doe Maar tot Golden Earring, van BLØF tot Armand en via De Dijk van Anouk naar Van Dik Hout. Dat wordt één groot feest der herkenning! Verzoekjes? Ook daar doet de Clip Club niet moeilijk over.

Naar de agenda