zo 15 apr - 2018 zondag 15 april 2018

Kajuit Sessies: Matthew Crosby (USA) – uitverkocht

Intiem en akoestisch concert op VOC-schip Batavia
VOC-schip Batavia

Klinkt als: Rootsy popsongs van bandlid van The Common Linnets

Na het succes van de Kajuit Sessies vorig jaar (ze waren allemaal uitverkocht) gaan we ook in 2018 door met deze bijzondere akoestische concerten in de kajuit van VOC-schip Batavia. Het zijn intieme optredens van kwaliteitsartiesten op een zeer bijzondere en exclusieve plek: per optreden is er slechts ruimte voor 25 bezoekers. De Kajuit Sessies zijn een samenwerking tussen Poppodium Underground en Batavialand.

Matthew Crosby is vooral bekend als bandlid van The Common Linnets waar hij naast Ilse de Lange zingt en gitaar en piano speelt. Solo bracht de uit Nashville, Tennessee afkomstige muzikant in 2016 al de EP ‘Take Only What You Can Carry In Your Hands’ uit. Daarop staan sterke popsongs die raakvlakken tonen met acts als Wilco, Simon & Garfunkel, The Jayhawks en Ryan Adams. Dat zijn niet de minste namen, maar Crosby heeft zijn sporen dan ook al ruimschoots verdiend met prachtig werk waarin zijn voorliefde voor Amerikaanse country- en folkmuziek duidelijk hoorbaar is.

Momenteel is Matthew Crosby voor een uitverkochte tournee met Jacqueline Govaert (Krezip) in Nederland. In april komt zijn nieuwe EP uit en komt hij voor een paar solo-optredens speciaal terug naar Nederland. Een bijzondere kans om deze topmuzikant in zo’n kleine setting als bij de Kajuit Sessies te zien.

Elke Kajuit Sessie duurt zo’n 60 minuten, exclusief een pauze van een kwartier. Binnenkort kondigen we meer Kajuit Sessies aan!

Let op: Tickets zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop (via website Underground en aan de balie van Flevomeer Bibliotheek). Er is geen avondkassa.

 

Naar de agenda