zo 26 jun - 2016 zondag 26 juni 2016

Mad About Mountains (BE)

Lely Sunday Afternoon in De Eetalage
De Eetalage

Klinkt als: Neil Young, The Band en My Morning Jacket rondom het kampvuur

Elke laatste zondag van de maand kun je in café de Eetalage terecht voor de beste live-muziek, een lekker biertje en een borrelhapje. De toegang is 2,50 euro en je krijgt er ook nog een lekkere consumptie bij.  Zondag 26 juni kun je genieten van de muziek van Mad About Mountains (BE). 

Onder schuilnaam Mad About Mountains bewandelde singer-songwriter Piet de Pessemier (Krakow, ex-Monza) in 2012 de lijn tussen zeemzoete americana en country.  Met ‘Harlaz’, zijn tweede album uit 2014, vergrootte hij het expertisegebied van Mad About Mountains. Versterkt door een volledige band, backing vocals, extra gitaren en blazers schommelt dit album tussen woelige indierock en melancholische country, zonder de puurheid en emotie van Mad About Mountains’ titelloze debuut te verliezen. Alsof Neil Young, The Band, My Morning Jacket en Band Of Horses zich broederlijk rond een kampvuur scharen. Het derde album (release 16 april 2016) is nog meer thuiskomen in de seventies van Crosby, Stills & Nash en Young. Denk: krakende versterkers en vintage drums. Pure, eerlijke songs als balsem voor de ziel, volledig live op 16-track tape recorder ingespeeld in een studio in de Ardennen.  Mad About Mountains is van soloproject uitgegroeid tot een vierkoppige band en deze sound moest ook op het derde album te horen zijn.

Mad About Mountains heeft een uitstekende live reputatie. Je wordt als toeschouwer steeds weer verrast door de pakkende, rustige nummers die afgewisseld worden door gierende gitaren en steeds voorzien zijn van driestemmige samenzang. Mad About Mountains stond in het verleden op tal van Belgische en Nederlandse festivals, waaronder Pukkelpop, Naked Song, Rock Herk en Stille Nacht, en verzorgde supports voor onder andere Israel Nash en J Mascis.

Naar de agenda