do 23 mrt - 2017 donderdag 23 maart 2017

Leonard Cohen by Avalanche Quartet

Ode aan de songwriter van Hallelujah door muzikanten van o.a. Nits en De Dijk

In november 2016 schrok de wereld op door het overlijden van zanger en tekstschrijver Leonard Cohen. Cohen werd in de jaren zestig wereldberoemd met zijn liedjes Suzanne, So long Marianne en Bird on a Wire. Ook is hij bekend van het nummer Hallelujah. Aanvankelijk begon hij als dichter, maar met zijn monotone, melancholieke stem had hij als muzikant meer succes.

Henk Hofstede (Nits) was veel in het nieuws na het overlijden van Leonard Cohen met televisieoptredens bij o.a. De Wereld Draait Door. Zijn band, het Avalanche Quartet, treedt sinds 2006 op met hun uitvoeringen van de songs van Leonard Cohen. De band bestaat uit Nits-zanger Henk Hofstede, zangeres Marjolein van der Klauw van Powderblue, Pim Kops van De Dijk op toetsen en gitaar en Arwen Linneman op contrabass (ex-Nits).

SLECHTS 6 CONCERTEN IN NEDERLAND

Naar aanleiding van de dood van Leonard Cohen speelt het Avalanche Quartet een aantal extra ‘in memoriam’ concerten om hun inspirator en held te herdenken. Tijdens deze tour worden slechts zes optredens gegeven waarvan dus één in Lelystad. Mis deze unieke show dus niet.

Bezetting:
Henk Hofstede (Nits) zang, gitaar
Marjolein van der Klauw (Powderblue) zang, gitaar
Pim Kops (De Dijk) toetsen, gitaar
Arwen Linnemann (ex Nits) contrabas

Let op: dit concert is semi-seated, dat houdt in dat er zowel zit- als staplekken zijn.

Naar de agenda