za 14 sep - 2024 zaterdag 14 september 2024

LelySTART

Met Luuk van Veen, Grace Tjon-A-Fat, Bully en Luna Mae, DJ Pablo en De Hardcore Vibes Band

Op zaterdag 14 september is het weer tijd voor LelySTART! LelySTART is dé start van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Bij Corneel kan je op deze dag genieten van verschillende acts. Zo staan Luuk van Veen, Grace Tjon-A-Fat, Bully en Luna Mae overdag in de podia in het stadscentrum en staan DJ Pablo en De Hardcore Vibes Band ’s avonds bij ons in Corneel.

Luuk van Veen (Dukaatplein 14:30 – 15:15)
Na in zijn jongere jaren geïnspireerd te zijn geraakt door de muziek die veelvuldig thuis werd afgespeeld, greep Luuk toen hij 7 jaar oud was zelf naar de gitaar. Vandaag de dag speelt Luuk oude en nieuwe muziek, onder andere geïnspireerd door artiesten als Robbie Williams, Acda en de Munnik, Racoon, James Blunt, Ed Sheeran en Snelle. Ook legt hij zijn focus op eigen nummers, welke vooral een combinatie zijn van rustige, betekenisvolle teksten en hedendaagse pop-muziek.

GraceInYourFace (Dukaatplein 15:30 – 16:15)
Als dochter van een componist en bassist groeide zij op in Paramaribo, Suriname. Hier leerdeze zichzelf piano en gitaar spelen.
Als tiener, die inmiddels in Nederland woonde, schreef zij haar eerste lied. De invloeden van haar muziekhelden Alanis Morissette, Fletcher, Billie Eilish, Tori Amos, Skunk Anansie, Beth Heart, P!nk, Diane Warren, Linda Perry maar ook Hans Zimmer zijn hoorbaar in haar werk.

Bully (De Waag 15:45 – 16:15)
Stanley Fletcher, beter bekend als ‘Bully’, is een jonge rapper uit Almere die sinds 2019 actief is in de muziekscene. Wat begon als een hobby, groeide al snel uit tot een passie voor muziek. Zijn uren in de studio wierpen hun vruchten af toen hij het nummer ’50 Bro’s’ uitbracht. Binnen enkele dagen behaalde dit nummer miljoenen streams en views, wat zijn talent direct op de kaart zette.

Luna Mae (De Waag 17:00 – 18:00)
Luna Mae is een rijzende ster in de contemporary-R&B muziek. Met haar dromerige maar krachtige stem en soulvolle teksten roept ze diepe emoties op bij haar luisteraars. Maar Luna is meer dan alleen haar muziek; ze heeft ook een grote interesse in spiritualiteit, mystiek en natuur, wat je vaak terughoort in haar Engelstalige teksten.

Hardcore Vibes Band en DJ Pablo (Corneel 20:00 – 00:00)
Hardcore Vibes Band predikt het Hakkende Schrift waarin de Gabber God moeder aarde redt door zijn zoon DJ Paul Elstak naar de Polder te sturen met de verlichtende hulp van Dune, 2Unlimited en de Party Animals discipelen. Water verandert weer in RedBull en brood verandert weer in patat oorlog met friganto. Dit is Happy Hardcore & 90’s Eurodance hits met een high-voltage live band, dus lolly in je bakkus en hakken.

Hier vind je meer informatie over LelySTART en het gehele programma.

Naar de agenda