za 14 sep - 2019 zaterdag 14 september 2019

LelySTART 2019

Met Trijntje Oosterhuis, Suzan & Freek en Bo Saris sings Michael Jackson
Festivalterrein LelySTART

Klinkt als: De start van het culturele seizoen

Ook interessant:
13-09 Mell & Vintage Future (LelySTART)
08-11 Kenny B
07-03 Dance Classics met Gijs Staverman

Met LelySTART geven we het startschot van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Traditiegetrouw verzorgt Corneel de programmering van het hoofdpodium op het festivalterrein! Suzan & Freek, Trijntje Oosterhuis en Bo Saris sings Michael Jackson zullen zaterdagavond op het hoofdpodium staan. Ook dit jaar is LelySTART weer gratis toegankelijk!

Trijntje Oosterhuis
De nieuwe tour van Trijntje staat in het teken van haar muzikale roots: met een band op het podium, muziekmaken en popliedjes zingen. Het begon allemaal 25 jaar geleden, met een toen nog onbekend bandje dat vooral uit vrienden en familieleden bestond en dat vooral aanstekelijke popliedjes speelde. “Daar heb ik de basis gelegd waar vanuit ik verder kon groeien,” zegt Trijntje over de begintijd van Total Touch. “Nu, 25 jaar later, blik ik terug op mijn carrière en ga ik terug naar dat gevoel van vroeger.” Dit voorjaar verschijnt er een nieuw album van Trijntje, geproduceerd door niemand minder dan Jett Rebel, dat ze samen heeft geschreven met Alain Clark, Diggy Dex, Vieze Fur van de Jeugd van Tegenwoordig, Glen Faria en Linde Schöne. Op LelySTART zal Trijntje naast nieuw werk ook de grootste hits uit haar 25-jarige carrière zingen.

Suzan & Freek
Al sinds november 2018 staat de hit ‘Als Het Avond Is’ van Suzan & Freek in de Top 40, waarbij het ook meerdere weken op nummer 1 stond. Het tijdloze liedje is dan ook nauwelijks van de radio weg te slaan en heeft miljoenen streams op Spotify en YouTube. Hun voorjaarstour langs de grote zalen van Nederland was dan ook volledig uitverkocht. Voor deze zelf geschreven hit wist het muzikale duo al geruime tijd juist met hun covers de aandacht te trekken op Facebook en braken Suzan & Freek door toen The Chainsmokers een van deze covers deelde op zijn eigen social media. Op LelySTART zullen Suzan & Freek een combinatie spelen van de bekende covers én meer eigen muziek. Dat wordt meezingen!

Bo Saris sings Michael Jackson
Tien jaar na het overlijden van Michael Jackson brengt Bo Saris een eerbetoon aan zijn muzikale held. Onlangs gaf de zanger en Idols-winnaar nog een muzikaal eerbetoon aan de King of Pop in de Melkweg in Amsterdam, zoals hij dat in 2009 – 5 dagen na Jacksons dood – in Paradiso ook deed. Het werden memorabele avonden. Op LelySTART komen Jacksons grootste hits langs in een zinderende set van een uur.
Nederland leerde Bo Saris onder de naam Boris kennen door zijn deelname aan Idols in 2003, waarna hij diverse albums uitbracht. In 2010 verhuisde hij naar Londen om zijn muzikale carrière naar een internationaal niveau te brengen en tourde hij door Europa. Zijn muziek was te horen in meerdere films waaronder ‘Fifty Shades Of Grey’.

Naar de agenda