za 16 sep - 2017 zaterdag 16 september 2017

Waylon, Ronnie Flex en ‘Lisa Lois sings Adele’

De start van het culturele seizoen
Festivalterrein LelySTART

Klinkt als: De start van het culturele seizoen

Ook interessant
Zaterdag 11 november: Kenny B
Vrijdag 8 december: De Dijk

Met LelySTART geven we het startschot van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Voor de zaterdagavond hebben we drie nationale toppers weten te strikken: Waylon, Ronnie Flex en ‘Lisa Loïs sings Adele’.

Waylon werd bekend als deelnemer van ‘Holland’s Got Talent’ op SBS6 in 2008. In 2010 won hij een 3FM Award in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’ en in 2012 werd hij uitgeroepen tot beste zanger. Dit was ook het jaar dat hij met Ilse de Lange als gelegenheidsduo naar het Eurovisie Songfestival ging. Samen bereikten ze de tweede plaats. In het najaar van 2016 verving hij Anouk als jurylid van The Voice of Holland.

Ronnie Flex is een van de meest gestreamde artiesten op Spotify, met meer dan 150 miljoen views op YouTube, diverse nummer 1-hits, een uitverkochte tour én een eigen show in Ahoy: Dit jaar staat hij o.a. op Lowlands en Pinkpop met zijn geweldige live-band Deuxperience Band.

Adele is zonder twijfel één van de succesvolste artiesten van onze generatie. Ook zangeres Lisa Lois is groot fan en beschouwt Adele al jaren als haar voorbeeld.
Tijdens ‘Lisa Lois sings: Adele’ brengt de Nederlandse winnares van X-Factor 2009, die bekend werd dankzij hits als ‘Hallelujah’, ‘Promises Promises’ en ‘Silhouette’, een ode aan de Britse ster.

Support: Bolivar
De zaterdagavond zal spetterend beginnen met de Lelystadse Bolivar M’vulu als opening van het muziekprogramma, met een breed eigen repertoire in het genre Reggea/Afro/Urban. Dat belooft dus swingende heupjes voor het publiek!

Bolivar werd geboren in Congo-Kinshasa, maar moest op vierjarige leeftijd het land ontvluchten. Twintig jaar was hij op de vlucht, totdat hij in 2012 de Nederlandse nationaliteit kreeg. Hij woont nu in ons jubilerende Lelystad, waar hij leeft voor zijn muziek. Bolivar schrijft onder meer nummers voor ex-finalisten van het Flevolands Songfestival, waaraan hij zelf ook heeft meegedaan. Daarnaast deed hij in 2009 mee aan het SBS programma “Holland’s got Talent”. Hij haalde hier de halve finale! In 2007 bracht Bolivar zijn eerste solo album uit, ‘Crisis’, en zijn tweede solo album ‘Live for nothing or Die for something’ verscheen in augustus 2015. Momenteel is hij bezig met de opname van een nieuwe EP

LelySTART is een initiatief van Agora Theater, Poppodium Underground, Kubus, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en City Marketing Lelystad.

Naar de agenda