za 12 sep - 2020 zaterdag 12 september 2020

LelySTART: ROXEANNE HAZES IN AGORA (UITVERKOCHT)

CORNEEL PRESENTS: POPDIVA ROXEANNE HAZES LIVE IN AGORA THEATER
Agora Theater

Corneel Presents: Roxeanne Hazes in Agora! Het concert is gratis, maar reserveren is wel verplicht. Dit doe je door een ticket (€0,-) te kopen via www.lelystart.nl. De ticketverkoop start op vrijdag 28 augustus om 10:00 uur. Dit is een zit-concert.

Met haar debuutalbum In Mijn Bloed (2017) sloot Roxeanne een periode af; ongelukkig, zoekend, boos. Het maakproces was haar therapie. Haar kwetsbaarheid en eerlijkheid werden beloond met lovende reacties, een hit en een Edison. ‘Onze monden vielen open’, luidde het juryrapport. ‘Hazes vindt zichzelf opnieuw uit als kwetsbare popdiva die put uit rock, pop, levenslied, R&B en dance.’ Twee jaar later is Roxeanne Hazes terug met nieuwe muziek.

De carrière van Roxeanne begon op veertienjarige leeftijd. Middels vele honderden optredens en de steevast uitverkochte Holland Zingt Hazes concerten verblijdde ze Nederland en België met haar vaders muziek. Maar na tien jaar begon het te kriebelen en zocht ze een nieuwe uitdaging en uitlaatklep. “Ik wilde weer plezier krijgen in de muziek en een eigen stem en publiek vinden. Ik heb al prachtige dingen mogen doen, maar voor je eigen mensen staan met jouw liedjes is een nieuwe start waar ik lang van heb gedroomd.” “Schrijven werkt heel therapeutisch voor mij. De een gaat naar een psycholoog en ik ga naar de studio. Dat is mijn atelier waar ik lekker de hele dag mijn kunst kan maken. Het verschil met het proces van mijn vorige album was dat ik toendertijd heel erg op de vlucht was. Ik zat vaak tot laat in de studio om aan dat album te werken. Ik was op zoek naar mezelf en naar iets muzikaals dat er nog niet was. Ik denk dat we dat laatste bereikt hebben. Maar nu weet ik veel beter wie ik ben, wie ik wil zijn en wat ik wil maken.”

Nog tot ver in haar zwangerschap stond Roxeanne op het podium en schreef ze aan nieuwe nummers. “Ik vond het heerlijk om met die grote buik op het podium te staan. Daarnaast kan ik slecht stilzitten en zat ik vol inspiratie. Je moet bedenken dat ik vijf jaar geleden begon met het werk aan mijn debuutalbum. Dat was een andere tijd en een andere Rox. Toen de derde tour met de ‘In Mijn Bloed’ liedjes was aangekondigd, wilde ik ook nieuwe verhalen en inspiraties delen. Ik vind het ook een statement: ik ben meer dan alleen moeder en ik vind mijn carrière, creativiteit en fans erg belangrijk. Wij vrouwen zijn in staat om een kind op de wereld te zetten en daarbij leven we ook nog eens in een tijd waarin we gehoord worden en ons mogen laten zien. Dat pak ik graag met beide handen aan.”

Verloofd, moeder en in een compleet andere fase van haar leven werkt Roxeanne Hazes aan haar tweede album. De eerste resultaten zijn de nieuwe single Kapot en voorgangers Mama Was Een Klootzak en Bonnie & Clyde. “Moeder worden maakt me in bepaalde opzichten soft; ik word blij van verliefde mensen. Maar ik zal altijd een bepaalde boosheid en ‘fuck you’ naar het verleden houden. Dat blijf ik van me af schrijven. Ten opzichte van een aantal jaar geleden ben ik nog meer mezelf. Ik ben comfortabel in mijn kwetsbaarheid en durf hardop te zeggen ‘Ik hou van jou’. Maar ik zal altijd die melancholie in me houden. Dat zal in mijn Hazes-DNA zitten. Laat mij daar af en toe maar in zwelgen.”

Het nieuwe album is nog niet klaar. “Muziek maken is hetgeen dat ik het liefst doe. Ik wil liedjes maken die mensen blij maken en hopelijk in vervoering brengen. Dat kun je niet overhaasten. Het gaat heel goed, maar ik ben ook heel perfectionistisch. Het vertrekpunt is het vorige album: elektronische popgeluiden met een nostalgisch levenslied randje in een modern jasje. Maar ik merk ook dat ik nog meer muzikale vrijheid claim en grenzen op zoek: van een organisch bandliedje naar een eclectische donkere popsong.”

 

 

Naar de agenda