vr 16 sep - 2016 vrijdag 16 september 2016

Thijs Boontjes + Daredevils + LAKSHMI

LelySTART: de start van het culturele seizoen
Festivalterrein LelySTART

Klinkt als: aanstormend talent van eigen bodem

Op de vrijdagavond presenteert LelySTART traditiegetrouw verschillende veelbelovende bands van eigen bodem. Ons hoofdpodium is dit jaar op vrijdag gereserveerd voor LAKSHMI, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest en The Daredevils. Net als voorgaande jaren is het festival gratis toegankelijk. Op zaterdagavond presenteren we niemand minder dan Douwe Bob, Ali B en Diggy Dex! 

LAKSHMI
Deze bandmaakt donkere electronische pop en eerlijke pianonummers. Teksten over sigaretten en liefde, steden in de nacht, kunsten en dansen. Hiphopbeats, zweverige lijnen, donkere violen en heftige synths met piano laten je denken aan een driehoeksverhouding tussen Lorde, Lana del Rey & M.I.A.

Thijs Boontjes Dans- en Showorkest
Bandnaam en songtitel doen het ergste vermoeden. Zelden echter heeft schijn zo bedrogen. Thijs Boontjes Dans – en Showorkest is een rockband van het funky soort. Wat Thijs Boontjes Dans- en Showorkest boven het maaiveld doet uitstijgen is de voertaal, dat is namelijk hun moerstaal. Bandnaam en songtekst getuigen van gevoel voor humor. Maar vergis je niet, er wordt serieus goed gespeeld en de tekst is grappig maar ook geïnspireerd. Thijs is de vaste toetsenist van de band van Douwe Bob.

The Daredevils
Deze band is ondertussen geen onbekende meer in Lelystad na hun optreden tijdens de Koningsnacht in Underground. Ongekende muzikaliteit en creativiteit zorgen voor een repertoire aan mash-ups waarmee uiterst effectief elk podium en festival omvergeblazen wordt. Subliem gesmede tracks met verrassende twists, maar zonder dat climaxen en extatische meezingmomenten in gevaar komen.

LelySTART is een initiatief van Agora Theater, Poppodium Underground, Kubus, FlevoMeer Bibliotheek | Lelystad en City Marketing Lelystad. 

Naar de agenda