do 17 aug - 2017 donderdag 17 augustus 2017

Lelyroad to Lowlands Paradise

Van bluegrass uit Amerika tot Americana uit Limburg

Henhouse Prowlers (USA) – The Jerry Hormone Ego Trip – Jick Munro & The Amazing Laserbeams – The Overslept

Locatie: Lelystad Centraal Station – Stationsbalkon Noord – Stadshart

Op donderdag 17 augustus zullen deze vier bands de duizenden Lowlanders die Lelystad aandoen muzikaal verwelkomen en hen vergezellen op de korte voettocht naar de bus.
Maar Lelystad heeft er ook wat aan. De bands zullen, als de Lowlanders op de bus zijn gezet en op weg zijn naar het festival der lage landen, ook een rondje door het Stadshart lopen.

Programma
Poppodium Underground heeft de programmering van het nieuwe evenement gedaan. Uit Amerika komen de Henhouse Prowlers, een band die onvervalste bluegrass naar Lelystad brengt. Uit Rotterdam komt The Jerry Hormone Ego Trip, de nieuwe band van schrijver en ex-gitarist van The Apers Jerry Hormone.

Verder komt de Hilversumse pop/rockband The Overslept, een band die de titel 3FM-talent in de wacht heeft gesleept. De laatste band is Jick Munro & The Amazing Laserbeams, een gezelschap dat eerder furore maakte op Lely Sunday Afternoon. Zij spelen opzwepende en feestelijke Americana, komend uit de bakermat van Americana in Nederland: Limburg.

Uitdaging
Programmeur Bart Drost verheugt zich op het festival. ‘Het is een uitdaging voor de bands: al wandelend spelen en te proberen hun publiek te vermaken. Het zal in ieder geval een feestelijk gezicht worden, enthousiaste bandjes die tientallen festivalgangers met backpack op sleeptouw nemen. En het Stadshart kan ook rekenen op een feestje.’ De bands spelen die dag tussen 13.00 en 18.00 uur.

Motiemarkt
Het festival is een idee van journalist Kees Bakker, die het inbracht op de motiemarkt van de gemeenteraad vorig jaar. Daar werd er enthousiast op gereageerd en werd het idee aangenomen.

Fotograaf: Fotostudio Wierd ©

 

Naar de agenda