vr 27 sep - 2024 vrijdag 27 september 2024

Leif de Leeuw Band

Support Crossroad

Klinkt als: DeWolff, Sem Jansen, Allman Brothers Band

De Leif de Leeuw Band is dé southern jam band van Europa. Leif is zeven keer op rij uitgeroepen tot beste blues rock gitarist van de Benelux en Sem Jansen is winnaar van het tv-programma ‘Hit the Road’.

Met zes man sterk bezorgen de mannen van de band een show met vlammende gitaarsolo’s, twee duellerende drummers, scheurende hammond sounds waarin improvisatie in sterke verhalende songs centraal staat. De band heeft in tien jaar een internationale reputatie opgebouwd met tours door heel Europa, Amerika en China.

Nadat de band in 2018 en 2019 een Allman Brothers tribute tour heeft gespeeld door Nederland en Europa werd duidelijk wat de ‘nieuwe’ koers van de band moest worden: een formatie met twee drummers, hammond, bas, twee elektrische gitaren en daarbovenop de prachtige rauwe stem van Sem. In elke song wordt ruimte gemaakt voor improvisatie waardoor geen enkele show van de band hetzelfde is. De sound is een fijne mengelmoes van rock, blues, americana, country en southern rock met oprechte teksten, met een lekker seventies tintje.

Crossroad (Support)
Crossroad is een psychedelische blues en rockband die je gelijk terug rockt naar de 60’s en 70’s. Met flamboyante kleding en flairbroeken maken ze het podium hun eigen. Tijdens hun energieke live optredens blazen zij met hun eigen touch nieuw leven in het genre. Crossroad heeft ook op de mainstage van Bevrijdingsfestival Flevoland 2024 gespeeld als winnaars van Songs for Freedom.

Naar de agenda