za 10 nov - 2018 zaterdag 10 november 2018

Knars + Frontstreet

Avondje rauwe rock en metal vol kolkende energie

Ook interessant:
21-12: GREEN LIZARD FT. RUDEBOY – TRIBUTE TO THE 90’S

Knars
Er wordt achter de schermen al een tijdje geschaafd en gesleuteld aan een nieuw album van de band Knars. Alhoewel de band, geformeerd rond frontman en artistiek leider/producer Martijn Holtslag, al een jaar lang nieuw materiaal live speelt is er nog maar bar weinig uitgebracht.

De al uitgebrachte singles tekenen een sound gevuld met breakbeat, garagepunk en drum’nbass invloeden. En we mogen niks minder verwachten van het album dan dat. Met de mix van vieze breakbeat en donkere punkriffs sloopt de band festivals en haalt de ene positieve recensie na de andere binnen.

Zelfs het buitenland loopt al weg met de band, zo tourde de band al in Hongarije, Frankrijk en werd opgepikt door Amerikaanse muziekblogs.
Denk aan: harde riffs, diepe subs, agressieve synths, psychedelische soundscapes, felle teksten, en vooral, muzikaliteit, want alhoewel dance muziek, wordt de muziek door een 7 koppige band, inclusief 2 blazers, live gespeeld. Optredens van Knars zijn even wild als mysterieus, even dansbaar als sexy. Zweten en dansen, over de top van de moshpit en weer terug.

Referenties die al snel worden genoemd zijn The Prodigy, Pendulum en Rage against the machine. Maar Knars heeft vooral een eigen sound die alles kapot maakt.

Frontstreet
Frontstreet is in 2015 opgericht en in korte tijd heeft deze metalband al veel hoogtepunten beleefd. Na het uitbrengen van de Under Pressure EP heeft de 5 koppige band hard gewerkt aan hun debuut album. Er zijn al twee singles met videoclip uitgebracht die op dit album zullen komen, de eerste was ‘Nocturnal’ en de tweede is ‘Bad Habit’.

De muziek van Frontstreet is door de media niet onopgemerkt gebleven. Herman Hofman heeft het nummer ‘Friendzoned’ van de Under Pressure EP gedraaid op 3FM en in februari 2017 is de band uitgenodigd bij 3FM dj Kaj van der Ree om live op de radio te spelen. Sinds half maart wordt de video voor ‘Bad Habit’ ook meerdere keren per dag gedraaid op MTV Brand New. De band speelde veel shows in Nederland met als hoogtepunt het voorprogramma voor Hollywood Undead voor meer dan 2.000 man in Tivoli Vredenburg.

 

Naar de agenda