di 20 nov - 2018 dinsdag 20 november 2018

Kim Wilde (UK)

Iconische zangeres met hits als Kids in America, Cambodia
Kubus

Ook interessant:
19-01 Dance Classics met Gerard Ekdom
16-03 De Nacht van de Nederpop met VOF de Kunst
29-03 The Celebration of Prince

Wie kent ze niet, de heerlijke new wave hits waarmee Kim Wilde in de eighties de Europese hitparades bestormde? Haar debuut ‘Kids in America’ werd in 1981 direct een internationaal succes, gevolgd door topsongs als Cambodia, View from a Bridge en Never trust a stranger. Niet minder dan dertig miljoen albums en singles heeft ze inmiddels verkocht en ruim dertig jaar na haar debuut, kent haar carrière een ‘tweede jeugd’. In 2018 toert dit tijdloze popicoon door ons land en komt ze naar Lelystad!

Kim Wilde doet haar naam eer aan. Haar songs zijn soms een tikkeltje ruig, maar tegelijk gevoelig, door de aanstekelijk melancholieke klank van haar stem. Rock met een twist, die begin jaren ’80 de titel New Wave mee kreeg. Een stijl die goed in de smaak viel van het internationale poppubliek. In 1983 werd ze bij de Engelse BPI Awards uitgeroepen tot beste Engelse zangeres.

In de jaren ’90 laste ze een muzikale sabbatical in en vulde ze haar tijd met het moederschap en tuinieren. Maar Kim kwam terug, en hoe. In 2003 scoorde zij samen met de Duitse zangeres Nena de adembenemende tweetalige hit ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’. Vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse hitparade. Dat succes markeerde haar comeback op het podium en in de studio.

Met ‘You came’ scoorde ze in 2006 weer een hit en er volgden nog diverse nieuwe albums, met als laatste wapenfeit haar kerstalbum ‘Wilde Winter Songbook’ in december 2014. Een nieuw album release is gepland op 16 maart 2018 getiteld ‘Here Come The Aliens’.

Voorprogramma: PYN
De muziek van PYN is te omschrijven als pop/disco van nu met een goed verhaal. De inspiratie die ze krijgt van artiesten als Donna Summer, Grace Jones en Madonna is terug te horen in haar songs, waarmee ze haar liefde voor popclassics, met name die uit de jaren ’80, op eigentijdse wijze laat horen.

Er zijn alleen staplaatsen beschikbaar voor dit optreden. Indien u om medische redenen een zitplek nodig heeft, neemt u dan contact op met zamyra@corneel.nl. Dit kan uiterlijk tot 15 november, 12:00 uur.

Naar de agenda