za 11 nov - 2017 zaterdag 11 november 2017

Kenny B

Bekend van de mega-hit 'Parijs'

Klinkt als: Nederlandstalige Reggae

Ook interessant:
02-12: Martijn Fischer 
22-12: Berget Lewis – A Soulful Christmas

‘Praat Nederlands met me’

Met meer dan tien nummer 1 hits was Kenny B al een begrip in Suriname, voordat hij in 2015 het Nederlandse muzieklandschap veroverde met zijn megahit ‘Parijs’. Maar liefst 23 weken stond de single in de top 40 waarvan 7 weken op 1. Het nummer groeide uit tot de meest succesvolle Nederlandstalige hit van het jaar.

‘Parijs’ heeft inmiddels meer dan 25 miljoen views op YouTube en Kenny B mocht zich op 100%nl de grootste klapper van 2015 noemen. Ook is ‘Parijs’ de meest gestreamde Nederlandstalige track van 2015 op spotify. De afgelopen tijd is Kenny B door heel Nederland getrokken met zijn muziek. Met een gouden album en de 7x platina single ‘Parijs’ op zak gaat Kenny B in 2017 verder langs de poppodia en de festivals.

Dit voorjaar zal Kenny B weer met een nieuwe single komen en later dit jaar met een nieuw album.

Support Ruben Annink
Ruben Annink is een Nederlandstalige singer-songwriter die zijn inspiratie haalt uit de grote Nederlandse zangers zoals; Andre Hazes, Guus Meeuwis en Blof, maar dit combineert met een vleugje urban en een eigentijdse sound.

In 2015 was hij een van de kandidaten in het vierde seizoen van De beste singer-songwriter. Hierin stond hij in de finale maar moest hij het afleggen tegen Anna Rune.

Op 22 mei 2015 was Annink samen met Ali B te gast in De wereld draait door. Hier zong Ali B onder begeleiding van Annink “Terwijl jullie nog bij me zijn”; een ode aan zijn twee kinderen. Toen Pia de Jong haar boek Charlotte op 25 januari 2016 presenteerde bij De Wereld Draait Door raakte Annink zo geïnspireerd dat hij terstond over haar een liedje schreef en de avond erop dit live ten gehore bracht bij DWDD.

In 2016 bracht Annink samen met rapper Jonna Fraser en dj en vlogger Monica Geuze een single uit: Nu of Nooit. In datzelfde jaar maakte Annink de titelsong van Angry Birds: De Film

In februari 2017 heeft hij samen met rapper Keizer het nummer Twee shots uitgebracht en ongeveer een maand later zijn single Rokjesdag. Daarnaast heeft hij later dat jaar ook nog het nummer Tijdmachine uitgebracht samen met Teske de Schepper

Zijn nieuwe EP goed zal nog dit jaar uitkomen en de single Goed staat gepland voor 20 oktober.

 

Naar de agenda