vr 8 nov - 2019 vrijdag 8 november 2019

Kenny B

Bekend van de mega-hit 'Parijs'

Klinkt als: Zonnige Nederlandstalige reggae-pop

Ook interessant:
15 november: Julia Zahra
13 april: Tribute2BobMarley by Rootsriders

Kenny B was met ruim tien nummer 1 hits al een begrip in Suriname, toen hij in 2015 het Nederlandse muzieklandschap veroverde met zijn megahit ‘Parijs’. Sindsdien is Kenny B met zijn muziek een begrip in het Nederlandse clubcircuit. De afgelopen maanden heeft Kenny B gewerkt aan zijn nieuwe album ‘Hoe Dan Ook’, wat dit voorjaar is uitgekomen. Vanavond kun je dan ook behalve alle hits een flinke dosis nieuwe Kenny B muziek verwachten. Tijdens zijn vorige concerten in Corneel ging het dak er al af, dus vanavond zal een feest worden om nooit te vergeten.

Kenny B was met ruim tien nummer 1-hits al een begrip in Suriname. Hij zingt al vanaf zijn achtste, in het Engels, Aucaans, Sranantongo en inmiddels ook in het Nederlands. Zijn Nederlandse muziek heeft echter lang op zich laten wachten; toen hij 28 was, kwam Kenny naar Nederland. Hij trad in die tijd regelmatig in het buitenland op en vooral in Suriname. “Ik wilde mezelf eerst in het Engels en Surinaams in de spotlight zetten”, aldus Kenny B. “De overstap naar Nederlandstalig heeft altijd in mijn hoofd gespeeld, maar dat heb ik lang afgehouden. Kom je in het Engels niet beter weg met bepaalde woorden en uitdrukkingen?”

Top Notch labelbaas Kees de Koning kon tijdens zijn vakantie in Suriname niet om Kenny heen. “Je hoorde bijna niets anders in Paramaribo. Uit elke auto en bar klonken zijn hits. Ik raakte geïntrigeerd en ben naar de bekende platenzaak Disco Amigo gegaan en heb er zijn cd’s gekocht. Toen ik terug was in Nederland heb ik gelijk met Kenny afgesproken.” De rest is geschiedenis. Na zijn eerste Nederlandse single ‘Als je gaat’, bracht hij de hit ‘Parijs’, die inmiddels meer dan 31 miljoen keer gestreamd is en bijna 34 miljoen keer is bekeken op YouTube. Met ‘Parijs’ wist Kenny B als eerste Nederlandse artiest 1 miljoen Spotify-streams in een week te scoren. Deze hit ontketende een serie van covers en meerdere samenwerkingen met verschillende singer-songwriters.

Voorprogramma: Eva van Manen
Eva van Manen zal de avond openen. Eva is zangeres, songwriter en de producer van haar eigen muziek. Haar debuutalbum Politiek & Liefde staat vol gruizige drum samples en warme Rhodes. In haar prachtige Nederlandstalige popnummers met elektronische invloeden en een hiphoprandje zoekt Eva het raakvalk tussen politiek en liefde op.

Naar de agenda