vr 19 apr - 2019 vrijdag 19 april 2019

Kayak

Indrukwekkende comeback van legendarische symfonische progrockers

Ook interessant
10 mei: Exit Eden

Met klassiekers als Wintertime, Starlight Dancer en vooral Ruthless Queen is Kayak niet meer weg te denken uit de populaire Top 2000. Kayak tourt al meer dan 40 jaar en met hun recente, lovend onthaalde zeventiende album ‘Seventeen’ bezoeken de symfonische progrockers de podia met nieuw elan.

Kayak werd in 1972 opgericht door keyboardist/composer Ton Scherpenzeel en drummer/composer Pim Koopman, met zanger Max Werner, gitarist Johan Slager en bassist Cees van Leeuwen. In de begindagen werd de band vaak vergeleken met bands Yes en Focus, maar al snel ontwikkelde de band een eigen stijl van symfonische rock die zich meer concentreerde op liedjes, in plaats van lang uitgespannen solo’s en instrumentale passages.

Kayak heeft door de jaren heen heel wat veranderingen in de bezetting doorgemaakt. Ton Scherpenzeel is het enige originele bandlid. Met zanger Bart Schwertmann en gitarist Marcel Singor, bassist Kristoffer Gildenlöw en drummer Hans Eijkenaar doet een herboren Kayak eens te meer haar naam eer aan; waar iedereen de boot al naar de bodem had zien zinken, komt het op miraculeuze wijze weer bovendrijven en vaart het met de wind in de zeilen gestaag verder.

Het nieuwe en inmiddels 17e studioalbum ‘Seventeen’ kwam uit in januari 2018 en is lovend ontvangen. Camel-gitarist Andy Latimer speelt hierop mee als special guest.

Er zijn alleen staplaatsen beschikbaar voor dit optreden. Indien u om medische redenen een zitplek nodig heeft, neemt u dan contact op met Carlijn.

Naar de agenda