za 1 jun - 2019 zaterdag 1 juni 2019

Kajuit Sessies: Will Knox (UK)

Intiem en akoestisch concert op VOC-schip Batavia
VOC-schip Batavia

Klinkt als: Verhalende songs in de stijl van Dotan, Bear's Den en Haevn

Ook interessant:
25 mei: The Bruceband plays Born in the USA
2 juni: Valentine Elèni EP release
28 jun: Def Americans: Johnny Cash at San Quentin

Na het succes van de Kajuit Sessies in 2018 (binnen no-time uitverkocht) gaan we ook dit jaar door met deze bijzondere akoestische concerten in de kajuit van VOC-schip Batavia. Ook de concerten in 2019 raken aan de lopende band uitverkocht. Het is een select aantal zeer intieme optredens van uitsluitend kwaliteitsartiesten op een bijzondere en exclusieve locatie: per optreden is er slechts plek voor 25 bezoekers. De KajuitSessies zijn een samenwerking tussen Corneel en Batavialand.

Will Knox (UK)
Hij schrijft zijn eigen teksten en is een meester op de gitaar. Dat de Britse singer-songwriter Will Knox een veelbelovende artiest is, daar valt niet aan te twijfelen. Zijn muziek is sterk verhalend van aard en heeft een warm karakter. Thema’s als liefde, familie en vriendschap komen hierbij aan bod. Vorige week kwam zijn nieuwe EP Little Holylands uit, een pareltje vol fraaie en ingetogen liedjes. Will’s laatste single ‘Stolen Car’ heeft inmiddels al ruim 1 miljoen streams behaald.

Hoewel hij oorspronkelijk uit Londen komt, heeft Will Knox sterke banden met Nederland en de Nederlandse muziekwereld. Zo heeft hij nummers geschreven met artiesten als Miss Montreal, Vinchenzo en Dotan. Vooral de samenwerking met Dotan is goed terug te horen in de muziek van beide heren. Leuk detail is dat Knox bijgedragen heeft aan ‘Hungry’ en ‘Let The River In’, die deel uitmaken van de Europese nummer-één hitplaat ‘7 Layers’.

Elke Kajuit Sessie duurt zo’n 60 minuten, exclusief een pauze van een kwartier. Er volgen nog enkele Kajuit Sessies, houd onze site en socials in de gaten!

Let op: Tickets zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop (via www.corneel.nl en aan de balie van Flevomeer Bibliotheek). Er is geen avondkassa.

Naar de agenda