vr 11 mei - 2018 vrijdag 11 mei 2018

Kajuit Sessies: Mick Flannery (IE) – uitverkocht

Intiem en akoestisch concert op VOC-schip Batavia
VOC-schip Batavia

Klinkt als: Rauwe en pure songs met een prachtig doorleefde stem als Tom Waits en David Gray

Ook interessant
27-5 Banner.

Na het succes van de Kajuit Sessies vorig jaar (ze waren allemaal uitverkocht) gaan we ook in 2018 door met deze bijzondere akoestische concerten in de kajuit van VOC-schip Batavia. Het zijn intieme optredens van kwaliteitsartiesten op een zeer bijzondere en exclusieve plek: per optreden is er slechts ruimte voor 25 bezoekers. De Kajuit Sessies zijn een samenwerking tussen Poppodium Underground en Batavialand.

De Ierse singer-songwriter Mick Flannery onderscheidt zich van zijn vele collega’s door zijn veelzijdigheid: soms klinkt hij als Tom Waits, dan weer als David Gray, maar altijd als Mick Flannery. Zelf noemt hij ook Kurt Cobain als invloed – Flannery besloot muzikant te worden nadat hij de MTV Unplugged-special van Nirvana had gezien. Maar als tiener luisterde hij ook naar Tom Waits, Bob Dylan, Joni Mitchell, Van Morrison en Jim Croce. Zijn albums, vijf stuks inmiddels, zijn nergens doorsnee. Het ene nummer kan lekker rocken en bijna bluesy zijn, het andere is een echte folksong.

De rode draad in de rauwe en pure liedjes van Mick Flannery is de prachtig doorleefde stem van de Ier. Zijn talent voor songwriting werd bevestigd toen hij op negentienjarige leeftijd als eerste muzikant van Ierse afkomst ooit de International Songwriting Competition won in Nashville. In zijn thuisland heeft Flannery al twee nummer-1 albums op zijn naam staan en dubbel platina. Een unieke kans deze Ier in een intieme setting als de Kajuit Sessies te zien!

Elke Kajuit Sessie duurt zo’n 60 minuten, exclusief een pauze van een kwartier. Binnenkort kondigen we meer Kajuit Sessies aan!

Let op: Tickets zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop (via website Underground en aan de balie van Flevomeer Bibliotheek). Er is geen avondkassa.

 

 

Naar de agenda