vr 16 jun - 2017 vrijdag 16 juni 2017

Kajuit Sessies: Albert Af Ekenstam (SE)

Exclusief en intiem concert van Zweedse singer-songwriter op VOC-schip Batavia
VOC-schip Batavia

Klinkt als: Een akoestische Bon Iver, Neil Young (ten tijde van Harvest) en Damien Rice

Ook interessant:
25-6: Hans Hannemann
1-7: Kajuit Sessies: St. Solaire (laatste kaarten)
17-11: Spinvis

Onder de naam Kajuit Sessies gaan Poppodium Underground en Bataviawerf akoestische concerten in de kajuit van het VOC-schip Batavia organiseren. De Kajuit Sessies worden intieme en exclusieve optredens van kwaliteitsartiesten op een zeer bijzondere en exclusieve plek: per optreden is er slechts plek voor 25 bezoekers. De Zweedse singer-songwriter Albert Af Ekenstam verzorgt de primeur op vrijdag 16 juni. 

Albert Af Ekenstam (SE) komt in juni voor slechts twee optredens naar Nederland. Zijn debuutalbum ‘Ashes’ kwam vorig jaar uit en is een waar pareltje en zal liefhebbers van Bon Iver, Neil Young (ten tijde van Harvest) en Damien Rice verrassen. In de kajuit van de Batavia zal Albert Af Ekenstem intieme, akoestische versies van zijn werk laten horen. Solo creëert de Zweed filmische melancholische muziek, verrijkt met grandioze arrangementen, diep emotionele zang en aangrijpende teksten.

Kajuit Sessies
De Kajuit Sessies is de eerste samenwerking tussen Poppodium Underground en de Bataviawerf en het resultaat van een zoektocht naar nog meer bijzondere optreedlocaties in Lelystad. Het is de laatste jaren landelijk een trend dat concerten op bijzondere en historische plekken worden gegeven, vaak in oude kerken of kapelletjes. In Lelystad ontbreken deze, maar met de Bataviawerf heeft de stad een prachtig terrein vol historie. Poppodium Underground werkt graag samen met andere Lelystadse organisaties voor bijzondere concerten in de stad. Zo speelde De Staat al eens in de Museumzaal van het Aviodrome, en organiseert het poppodium ook regelmatig concerten in de Kubus (De Dijk, The Dubliners, Pink Floyd Project), het Agora Theater (10CC) en elke laatste zondag van de maand in café De Eetalage met Lely Sunday Afternoon.

Elke Kajuit Sessie duurt zo’n 60 minuten, exclusief een pauze van een kwartier. Binnenkort kondigen we meer Kajuit Sessies aan!

Let op: Tickets zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop en kosten € 8,00 inclusief servicekosten (via website Underground en Flevomeer Bibliotheek). Er is geen avondkassa.

Naar de agenda