za 22 jun - 2024 zaterdag 22 juni 2024

Julian Taylor

De in Toronto gevestigde singer-songwriter Julian Taylor maakt al meer dan twintig jaar deel uit van het muzikale landschap in Canada. Taylor beleefde zijn doorbraakjaar in 2020, toen zijn tweede akoestische soloalbum, The Ridge, miljoenen keer werd afgespeeld op Spotify, lovende kritieken kreeg van de pers en over de hele wereld op de radio te horen was. Het album zat boordevol soulvolle Americana en country-twang en werd geproduceerd door Taylor zelf en Saam Hashemi, en opgenomen in The Woodshed in Toronto.

Naast dat het album ervoor zorgde dat Taylor Solo Artist of the Year bij de Canadian Folk Music Awards won, werd The Ridge ook genomineerd voor twee Juno Awards, de Polaris Prize Long List, een Summer Solstice Indigenous Award, een Canadian Music Week INDIES Award en een extra nominatie voor de Canadian Folk Music Awards in de categorie English Songwriter of the Year.

Taylor is een echte muzikale kameleon. Zijn veelzijdigheid als songwriter is kenmerkend en zorgt er naast alle nominaties ook voor dat zijn muziek in verscheidene series en tv-programma’s zijn opgenomen.

 

Naar de agenda