za 31 mrt - 2018 zaterdag 31 maart 2018

Joan Osborne sings Bob Dylan

‘One Of Us’ zangeres zingt de mooiste songs van haar held én haar eigen hits

Dit concert is semi-seated, d.w.z. dat er zowel zit- als staplaatsen zijn

De Amerikaanse singer-songwriter Joan Osborne had een aantal wereldwijde hits in de jaren ’90 zoals ‘One Of Us’ en ‘St. Teresa’ en speelde in het BBC programma Transatlantic sessions en de docufilm Standing In The Shadows of Motown. Hoewel ze meer bekend staat als een popmuzikante is haar muziek altijd diep geworteld in americana, folk, blues country en soul, de muziek waar ze zelf ook het meest gepassioneerd door is.

Ze trad de afgelopen twintig jaar op met de meest uiteenlopende artiesten variërend van Emmylou Harris, Bob Dylan, Taj Mahal tot aan Stevie wonder. Afgelopen jaar spendeerde Joan Osborne een groot deel van haar tijd in de VS op tour samen met Mavis Staples, maar bracht ze ook een prachtig album uit met de songs van Nobelprijs-winnaar Bob Dylan. Klassiekers als ‘Tangled Up In Blue’, ‘Rainy Day Woman’ en ‘You’re Gonna Make Me Lonesome When You Go’ ontbreken daarop niet en zullen deze tour dan ook live gebracht worden. Vanavond speelt Joan Osborne de songs van Bob Dylan, maar ook  highlights uit haar eigen prachtige repertoire en ze schijnt open te staan voor verzoekjes!

Voorprogramma Jim Keaveny (USA)
Jim Keaveny schotelt je heerlijke Americana voor afkomstig vanuit zijn airstream trailer in het midden van de Texaanse woestijn. Niet voor niets reisde onze eigen Floortje Dessing af naar dat stukje einde van de wereld en maakte een heuse docu aflevering voor haar tv programma. Inmiddels heeft Keaveny een mooi nieuw album uit dat ‘Put It Together’ heet en komt hij eindelijk ook weer eens naar Nederland om zijn heerlijke muzikale smeltkroesmix van een beetje Dylan, beetje LaFave, snufje Calexico en een mespuntje Lee Clayton op de lage landen podia presenteren.

Geniet van  een concert in Poppodium Underground  en overnacht in Apollo Hotel Lelystad City Centre op slechts enkele minuten lopen.

Naar de agenda