vr 2 nov - 2018 vrijdag 2 november 2018

Jennie Lena

Soulzangeres bekend van haar sensationele auditie bij The Voice Of Holland

Dit is Jennie
Jennie Lena ‘stands out!’. Haar rauwe zangtalent is echt, ongepolijst en ze is ook nog eens funny. Bij Jennie voel je zowel kracht als gevoeligheid, of ze nou op of naast het podium staat. Ze groeide op in een familie van muzikanten. Van haar overgrootvader tot aan haar ouders: iedereen zong of speelde een instrument. Ze werd beïnvloed door een rijk palet aan muzikale stijlen: Soul, R&B, Jazz, Hiphop, Gospel, Funk, Folk en Blues. Ze sloot deze stijlen in haar hart en dat hoor je onmiskenbaar terug in haar songwriting.

Haar muziek balanceert voortdurend op de grens tussen pijn en hoop en daarmee zingt dit natuurlijke podiumbeest recht je hart binnen. De definitieve doorbraak bij het grote publiek volgde na haar auditie bij ‘The Voice of Holland’ in 2015. Haar ‘blind audition’ nummer ‘Who’s Loving You’ ging onmiddelijk viral en daarmee trok ze internationaal de aandacht. De video is inmiddels meer dan 30 miljoen keer bekeken. De populaire Amerikaanse muziekblogger Perez Hilton schreef: ‘Het was niet alleen de beste auditie voor The Voice of Holland, het was één van de BESTE audities die ik ooit heb gezien voor een zangcompetitie. Jennie is 1 van mijn favoriete vocalisten ooit!’

Muzikale reis
Soms gaan er jarenlang hard werken vooraf aan een droomdebuut. Jennie zat vanaf haar vijfde tot haar vijftiende in diverse theaterproducties. Als kind ging ze vaak mee naar de optredens van haar moeder waar ze aan het einde van de show ‘Ben’ van Michael Jackson mocht zingen, begeleid door haar moeder op gitaar. “Ik heb warme herinneringen aan mijn moeder die thuis altijd gitaar speelde en prachtige liedjes zong. Ik luisterde vol bewondering. In mijn kamer had ik mijn eigen kleine muziekuniversum, vol tapes en cd’s. Mijn tienerjaren waren rauw, maar hoe eenzaam of verdrietig ik me soms ook voelde: er was altijd de muziek, die me inspireerde, activeerde en troostte en zo door veel moeilijke tijden heen hielp.’ Tot haar 25e studeerde Jennie aan de Amsterdamse theaterschool. Daarna besloot ze zich alleen nog maar op muziek te richten. In 2009 begon ze als backing vocalist bij Postmen en Anouk, maar het duurde niet lang voordat ze haar eigen liedjes ging schrijven en opnemen en er het podium mee opging. In 2010 bracht ze haar zelf geschreven debuutalbum ‘Monsters’ uit en in 2012 kwam ze met haar tweede album ‘Life’s Like a Chox of Bogglets’.

Ze werd snel opgemerkt en haar carrière kwam in een stroomversnelling terecht. Naast regelmatige optredens in populaire tv- en radioprogramma’s in Nederland, opende Jennie ook voor Joss Stone, die haar uitnodigde om met haar mee te gaan op haar Europese tour. Er volgden optredens in vele hoofdsteden in Europa, Azië en de Verenigde Staten, waaronder het legendarische Apollo Theater in Harlem (New York). De definitieve doorbraak bij het grote publiek volgde na haar auditie bij ‘The Voice of Holland’ in 2015. Haar ‘blind audition’ nummer ‘Who’s Loving You’ ging onmiddelijk viral en daarmee trok ze internationaal de aandacht. De video is inmiddels meer dan 30 miljoen keer bekeken. De populaire Amerikaanse muziekblogger Perez Hilton schreef: ‘Het was niet alleen de beste auditie voor The Voice of Holland, het was één van de BESTEaudities die ik ooit heb gezien voor een zangcompetitie. Jennie is 1 van mijn favoriete vocalisten ooit!’

Internationale blogs als 9Gag, Diply, the Huffington Post en LikeMag schreven lovend over haar en sterren als Robin Thicke, Kelly Clarkson, Adam Levine, Tyler Perry en Nia Long deelden Jennie’s muziekvideo’s op social media. “Voor mij was The Voice een geweldige manier om een groter publiek te bereiken en dus ook een belangrijk onderdeel van mijn muzikale reis. De makers van ‘The Voice’ gaven mij genoeg ruimte voor mijn eigen muzikale stijl.”

Na ‘The Voice’ ging Jennie naar L.A. en New York om te schrijven en shows te geven, toerde door Europa, werkte aan een nieuw album en werd uitgenodigd om op te treden op het toonaangevende SXSW festival in Austin (Texas). De Amerikaanse band ‘Post Modern Jukebox’ (60 miljoen views op Youtube) nodigden Jennie uit om samen een muziekvideo met ze te maken en mee op tour te gaan. Het nummer ‘You Give Love a Bad Name’ debuteerde in de Top 10 van de Amerikaanse iTunes Charts Jazz en heeft miljoenen views.

Nieuw album
Jennie heeft nu haar nieuwe album afgerond, dat op 16 oktober 2018 uitkomt. Ze combineert hierop soul, black gospelkoren en akoestische instrumenten met hiphop beats. Ze schreef, produceerde en coproduceerde deze EP in Amsterdam, Los Angeles en New York. Tien songs, tien verhalen: “Elk nummer vertegenwoordigt een persoonlijk thema waar ik in mijn leven mee word geconfronteerd”. De worsteling met volwassen worden, eigenwaarde, moederschap, liefde, leven, dood en haar constante strijd tussen pijn en hoop zijn de ingrediënten van haar songs, maar bovenal gaan ze over eerlijkheid en zelfliefde. Jennie volgt haar eigen pad en zoals één van haar muzikale helden, Stevie Wonder, ooit zei: “My goal is to use the gift that I was given for the betterment of human kind.”

Discografie

 • Jennie’s nieuwe album komt in oktober 2018 uit.
 • EP ‘Trouble’ komt uit op 27 april 2018.
 • EP ’Acoustic Sessions’, kwam binnen op nummer 1 in de Nederlandse iTunes charts, 2017
 • Single: cover van Bon Jovi’s ’You Give Love a Bad Name’, opgenomen met de Amerikaanse Youtube sensatie ’Postmodern Jukebox’. Het nummer haalde een Top 10-notering in de Amerikaanse iTunes Charts Jazz. Het album waar het nummer op stond kwam binnen op nummer 1 in de Amerikaanse iTunes Charts, 2016.
 • Single: Akoestische versie van Katy Perry’s ‘Firework’, gebruikt in de Amerikaanse film ‘The Interview’, 2014.
 • Album: ‘Life is Like A Chox of Bogglets’, 2012.
 • Album: ‘Monsters’, 2010.

Pers

 • “Jennie is één van mijn meest favoriete vocalisten ooit” – Perez Hilton
 • “Jennie wordt het best omschreven als rauw, puur en speels.” – MusicMaker
 • “Holy shit, wat een stem.” – 9Gag
 • “Jennie staat niet alleen bekend om de schoonheid van haar stem, maar ook om haar vrije, natuurlijke, gevoelige en krachtige expressiviteit.” – Nu.nl
Naar de agenda