za 16 jul - 2022 zaterdag 16 juli 2022

Jan Akkerman 75 jaar

Gitaarlegende viert 75e verjaardag met o.a. Phil Bee

In 2021 werd Jan Akkerman 75 jaar oud en dit jaar viert hij dat met een concert in Corneel, als eerbetoon aan het hele scala van muziek dat hij in drie decennia heeft gemaakt. Van Johnny & His Cellar Rockers in de vroege jaren zestig, via Brainbox en Focus, tot het laatste album Close Beauty – alles komt voorbij!

Jan Akkerman is een Nederlandse gitarist die bekend staat om zijn uitzonderlijke vaardigheden op het gebied van rock ’n rollmuziek. Als authentieke improvisator laat hij al 55 jaar zien én horen waartoe hij in staat is. Hij heeft in de loop der tijd vele prijzen gewonnen, waaronder één van het Britse toonaangevende blad Melody Maker, dat hem uitriep tot “Best Guitarist In The World”. Naast zijn rol in internationaal vermaarde groepen als Brainbox en Focus werkt hij samen met uiteenlopende nationale en internationale artiesten en weet hij geheel op eigen wijze elementen uit rock, jazz, blues, klassiek en dance te combineren.

Onder andere zanger Phil Bee – winnaar van de Voice Senior 2021 – en drummer Richard Heijerman spelen deze avond samen met Jan Akkerman!

Naar de agenda