za 18 mei - 2024 zaterdag 18 mei 2024

Jake La Botz

2024 Spring Tour

Na een ruige en turbulente jeugd in Chicago, leerde Jake La Botz bluesmuziek kennen van de laatste bluesmannen uit het vooroorlogse tijdperk. Vanuit daar trok hij, met zijn gitaar in de hand, dwars door de Verenigde Staten totdat hij in Hollywood belandde, waar zijn acteercarrière zich ontvouwden.

Na op dertigjarige leeftijd te zijn afgekickt van heroïne, werd La Botz beoefenaar en leraar van het boeddhisme. Hij bracht zijn bluesy gitaartechnieken naar een Black Baptist-kerk in South Central L.A., waar hij zich onderdompelde in gospelmuziek. Sindsdien brengt La Botz zijn eigen versie van Gospel-noir Americana uit. De excentrieke verhalen, personages en onderliggende spirituele boodschappen die te horen zijn in zijn nummers komen tot een hoogtepunt op zijn nieuwste album, “Hair on Fire.”

Jesco (support)
Jesco is een 3-koppige Nederlandse band. Door het samenbrengen van instrumenten zoals banjo, gitaar wasbord, bellen, mondharmonica, stalen kettingen en contrabas maken ze een genre wat je het beste kan omschrijven als “Filthy Folk ‘n’ Roll”. De thema’s waar Jesco over zingt zijn vaak gevat in verhalen die worden bevolkt door verschillenden krankzinnige en tragische figuren die binnenin of op straat rondspoken. Met een vleug humor en een snufje poëzie hopen ze het publiek uit nodigen om te lachen of geschokt te zijn door deze personages.

Naar de agenda