vr 25 feb - 2022 vrijdag 25 februari 2022

Inge van Calkar / MINKA

DANSBARE ELECTRO/SYNTHPOP

De Groningse Inge van Calkar wordt de Nederlandse Kylie Minogue genoemd, maar zelf spreekt ze liever van ‘Kylie meets Garbage’. Ze heeft het electronicalicht gezien en dat hoor je in de combinatie tussen 90’s synthpop en mainstream met een scherp randje. Met gedurfde teksten en een verleidelijk imago staat ze binnenkort vol energie op het podium van Corneel!

Ooit begonnen als een singer-songwriter heeft Inge al veel meegemaakt. De Groningse is niet bang om een nieuwe koers te varen. Met de zomerhit Touchdown, die als Topsong werd gekozen bij Radio 2, is het duidelijk dat ze de goede koers gevonden heeft. Ook nu schrijft ze haar nummers nog altijd zelf, maar tegenwoordig bouwt ook producer Gordon Groothedde mee aan de sound die bij haar past.

Een show van Inge van Calkar is als een achtbaan, waarin de toeschouwer nauwelijks tijd heeft om adem te halen, maar achteraf maar één ding wil: nog een rondje.

Het voorprogramma wordt verzorgd door MINKA, die eerder al tijdens LelySTART op het podium van Corneel stond. MINKA in één zin? Tintelfrisse Nederlandstalige electropop met een vrolijke rock’n roll vibe! All in.

MINKA verwacht maar één ding van je: totale overgave aan de muziek. Dansen, tunnelvisie, verliefdheid, alles is welkom. De Deventerse zangeres weet je te overtuigen met eerlijke teksten en een verslavende cocktail van electro & analoge muziek. Gewapend met haar gitaar en knallende beats daagt ze je uit om buiten de gebaande paden te denken. Vergeet je werk, de wereld, laat maar los. Dans alsof er niemand kijkt. Trouwens.. laat ze maar kijken!

In het afgelopen jaar was MINKA meerdere malen te gast bij 3FM en kon je haar single ‘Linkervoet Rechtervoet’ voorbij horen komen op de playlist van Radio Veronica. Ze is uitgeroepen tot ‘Cultuurtalent Overijssel’ en werkt momenteel met vaste producer Timon Massop aan haar debuutalbum. Momenteel is ze o.a. te zien in de grotere poppodia van het land als support act bij de tour van Anneke van Giersbergen en voor volle Popronde zalen.

“Vrouw met gitaar en drum computer ontdekt. Hoor het refrein van dit lied, het is echt MEGA mooi”
– Tim Hofman

“Ik heb haar leren kennen dankzij 3FM. Zij hertaalde Sorry, heeft ze heel goed gedaan”
– Frits Spits, De Taalstaat NPO1

Naar de agenda