vr 25 feb - 2022 vrijdag 25 februari 2022

Inge van Calkar / MINKA

DANSBARE ELECTRO/SYNTHPOP

Poppodium Corneel heeft een capaciteit van minder dan 500 personen, u hoeft dus geen QR-code te laten zien.
De Groningse Inge van Calkar wordt de Nederlandse Kylie Minogue genoemd, maar zelf spreekt ze liever van ‘Kylie meets Garbage’. Ze heeft het electronicalicht gezien en dat hoor je in de combinatie tussen 90’s synthpop en mainstream met een scherp randje. Met gedurfde teksten en een verleidelijk imago staat ze binnenkort vol energie op het podium van Corneel!

Ooit begonnen als een singer-songwriter heeft Inge al veel meegemaakt. De Groningse is niet bang om een nieuwe koers te varen. Met de zomerhit Touchdown, die als Topsong werd gekozen bij Radio 2, is het duidelijk dat ze de goede koers gevonden heeft. Ook nu schrijft ze haar nummers nog altijd zelf, maar tegenwoordig bouwt ook producer Gordon Groothedde mee aan de sound die bij haar past. Een show van Inge van Calkar is als een achtbaan, waarin de toeschouwer nauwelijks tijd heeft om adem te halen, maar achteraf maar één ding wil: nog een rondje.

Het voorprogramma wordt verzorgd door MINKA, die eerder al tijdens LelySTART op het podium van Corneel stond. MINKA in één zin? Tintelfrisse Nederlandstalige electropop met een vrolijke rock’n roll vibe! All in.

Tijdschema:

20:00 uur deur open
20:30 uur: MINKA
21.40 uur: Inge van Calkar 

Naar de agenda