za 25 nov - 2023 zaterdag 25 november 2023

Hondsdol

Met Skallebieter, Wielklem, Those Left Standing, Frontstreet & Dj Dragnet

Op 25 november komt Hondsdol naar Corneel toe! Hondsdol is een punk event waarop jonge bands met talent en ambitie een kans krijgen om op het podium te staan en zich zo verder te ontwikkelen als band. Op deze editie staan Skallebieter, Cult Of Carnage, Those Left Standing, Frontstreet en DJ Dragnet.

Skallebieter
Zware rockband SKALLEBIETER tilt jouw dagelijkse zorgen naar een hoger niveau! Huilende gitaren, hels ruwe baslijnen en beestachtige drums voeren je mee naar een donker landschap vol spookachtige zeeën en boze menigten, het wijd en zijd beruchte Urk, waar SKALLEBIETER in april 2018 werd opgericht. De oprechtheid, bruisende energie, griezelig geluid en songwriting hebben SKALLEBIETER doen uitgroeien tot een driekoppige helshond.

“We hebben geen Ouija-bord nodig om demonen op te roepen,” zegt zanger en bassist Gerard Bruggeman over het unieke geluid van SKALLEBIETER. De single RED RAIN (2020) is old school horror in zijn puurste vorm: de opwindende riffs van gitarist Cees Mulder vallen als hagelstenen uit de helse lucht en de strakke, zware, groovy drums van Pieter Brouwer laten elk uitgeput lichaam in extase achter.

Het donkere en duivelse geluid van SKALLEBIETER is omschreven als een “sinistere ontmoeting van zware rock en psychedelische jams”, waarin de donkere invloeden resoneren van bands als Danzig, Elder, Death Alley, Black Sabbath, Type O Negative, Queens of the Stone Age en The Misfits. SKALLEBIETER is opgestaan uit de nog smeulende as van ROADCREW, een donderende hardrockband met een gestempeld zeemansboekje: de overtuigingskracht van SKALLEBIETER op het podium is te danken aan het grote aantal optredens van eerdere bands. En de spooktrein van SKALLEBIETER dendert voort zonder remmen!

Cult Of Carnage
Cult Of Carnage is een band met een grote passie voor extreme metal. Ze zijn afkomstig uit Almere en zijn in april 2022 hun muzikale  carrière gestart. Hun muziek, geïnspireerd door de slopende agressie van death en thrash metal, vertelt over brutaliteit, verwoesting en de duistere kant van de mens.

De vijf leden combineren botbrekende riffs, duizelingwekkende solo’s, donderend drumwerk en ruige vocalen om muziek te creëren dat zowel woest als geraffineerd is. Hiermee halen ze veel inspiratie uit de pioniers van de genres en proberen ze hun muziek een eigen Cult of Carnage draai en identiteit te geven. 

Those Left Standing
Vanuit de rook en smeulende resten die het einde van de Almeerse Hardcore band For Blood And Vengeance markeerde verscheen Those Left Standing. Deze gasten bleven staan om datgene te doen wat nodig is, namelijk een lekkere bak teringherrie maken! Almere City Hardcore met een rauw randje en hernieuwde energie. Na even opgehouden te zijn door een virusje bewijst TLS dat leeftijd geen rol speelt bij het neerzetten van kneiterharde liveshows. We zijn dan wel oud, maar staan nog steeds om de shit te rocken!

Frontstreet
Frontstreet is een rap-metalband die werd opgericht in 2015. In september 2017 bracht het kwintet hun debuutalbum “Reality Check” uit. De release werd snel opgepikt door de media en de band trad op bij nationale radiostations, verscheen in nationale tv-shows en de video voor het nummer “Bad Habit” werd getoond op “MTV Brand New”. Met bijna een miljoen plays op Spotify wint de band ook aan bekendheid. De band heeft de mogelijkheid gehad om enkele grote shows te spelen met bands als Limp Bizkit, Crazy Town, Hollywood Undead, Hacktivist, Dope D.O.D. en Fleddy Melculy.

Dj Dragnet
DJ Dragnet is een begrip in de Nederlandse underground scene. Als post-punk DJ is hij in vrijwel elk podium wel geweest. Hij draait op echte vinyl LP platen en houdt daarmee de old-school tradities in stand. En terwijl hij dat doet zorgt hij ook nog eens voor een geweldige vibe in de zaal.

Naar de agenda