do 26 okt - 2023 donderdag 26 oktober 2023

Hiigo + Lakmoes

Tankstation on tour

Klinkt als: The 1975, Bon Iver

Hiigo
Hiigo is een Nederlandstalige popband uit Zwolle, bestaande uit Aart de Gier, Dion van der Geest, Hans van der Werf, Koen Gardebroek & Peter Terluin. Naast de onmiskenbare invloeden van Nederpop haalt de band inspiratie uit moderne popbands als The 1975, maar ook de zachtmoedige elektronische folk van Bon Iver. In sound en arrangementen zoekt het kwintet de diepte en maakt Hiigo ruimte voor uitdagende muzikale keuzes. Dat maakt de band spannend, soms ongrijpbaar, maar vaak fris en verrassend.

Tekstueel beschrijven de jongens van Hiigo vanuit eigen perspectief de eeuwige zoektocht naar het ‘ouder worden’, met alles wat daarbij komt kijken. De uitkomst van dit alles? Een actueel geluid dat je niet alleen laat dansen, maar tegelijkertijd ook aanzet tot nadenken. Met drie singles op zak trok Hiigo eind 2022 Nederland al eens door en in samenwerking met de Zwolse producer Rob Peters namen ze in diezelfde periode een stapel nieuwe muziek op. 

Hiigo, vernoemd naar de hond van zanger Hans, spreekt iedereen aan die een oor heeft voor fijne melodieën, catchy gitaren en mooie teksten. Dit wordt bevestigd door de poprondeselectie van 2022, supportshows voor onder andere Edwin Evers en The Analogues en airplay & optredens bij diverse radiostations. Zoals Hiigo zelf al zong: ‘Het verleden houdt de toekomst overeind’. Wat die toekomst ook brengen mag: Hiigo is er klaar voor!

Lakmoes
Een dichter dwaalde door zijn stad, schreef over terloopse taferelen bij daglicht en over die gehuld in kunstlicht van de kleine uurtjes die het nachtleven rijk is. Hij wilde een dichter voor het volk zijn, dichten over zijn geliefde Lelystad.

Zonder het door te hebben gaf zijn werk uitdrukking aan ettelijke existentiële worstelingen, de overweldigende volheid en vergankelijkheid van het leven, en de kwetsuren van de liefde. En dat alles door maar één paddenstoel! Hij vormde een band van troubadours om zijn boodschap te verkondigen en Lakmoes was geboren.

Met Lakmoes’ onnavolgbare shows is poëzie een happening geworden, een collectieve ervaring, een gebeurtenis waarin via woord en muziek gedeeld wordt in verwondering en extase. Laat het zijn zijn zijn zijn, lieve mensen, proef van het buitengewone en betreed het exotische rijk van het psychedelische. Fijne trip gewenst!

Kom in de stemming

Naar de agenda