za 14 mei - 2016 zaterdag 14 mei 2016

Harry Sacksioni

De beroemdste akoestische gitarist van Nederland

Klinkt als: De Nederlandse Carlos Santana

LET OP: Het concert van Harry Sacksioni is vanwege productionele redenen verplaatst van De Kubus naar Underground. Het concert blijft semi-seated.

Harry Sacksioni, met afstand de beroemdste akoestische gitarist van Nederland, wordt dit jaar 65. Dit gaat hij het komende seizoen niet alleen in het voor hem vertrouwde theatercircuit vieren, maar bovendien luister bijzetten met een aantal exclusieve cluboptredens. Tijdens deze intieme soloconcerten, getiteld ‘Welcome to the Club’, zal Harry Sacksioni een speciaal (lees: aangepast) programma spelen. Zeker is dat vele hoogtepunten uit zijn langdurige carrière aan bod komen. De meestergitarist kan hiervoor putten uit een oeuvre dat inmiddels zo’n 30 platen en cd’s omvat. In al die jaren is de muzikant met zijn intense spel en onnavolgbare rechterhand technieken (de veelbeproefde ‘Sacksioni Methode’) uitgegroeid tot een gitarist van internationale allure. Niet voor niets werd Harry Sacksioni eerder dit jaar voor de derde keer op rij uitgeroepen tot ‘Beste Akoestische Gitarist van de Benelux’.

SPECIAL GUEST: DIGMON ROOVERS
Voor de clubshows heeft Harry als gastmuzikant Digmon Roovers uitgenodigd. Deze muzikant speelt door middel van een zogeheten ‘octivider’ (baspedaal) bas op zijn gitaar en is daardoor zowel als bassist en als gitarist inzetbaar. Harry Sacksioni licht toe: “Hij is een van de meest funky bassisten die ik ken. Hij legt een steady en groovend fundament, waarop het voor mij heerlijk spelen is. Daarbij is Digmon ook in staat om lyrisch te spelen, waardoor alle facetten van mijn muziek aan bod kunnen komen”.

Kaarten voor dit optreden zijn verkrijgbaar bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad en via onze site. Er zijn slechts 325 tickets beschikbaar, het concert is semi-seated en er zijn dus zowel zit- als staanplaatsen.

Naar de agenda