za 2 apr - 2016 zaterdag 2 april 2016

Gimme Shelter Festival

Met optredens van Mala Vita, Gallowstreet en Iguana Death Cult

Klinkt als: kickstart van je festivalseizoen

Trek je opblaasbeesten uit de kast en zet de biersluizen maar open, want Gimme Shelter Festival keert op zaterdag 2 april terug in Underground. Met de acts Mala Vita, Gallowstreet, Iguana Death Cult en Yakumo haalt het festival enkele festivalfavorieten van de komende zomer nog vóór de hype in huis. Gimme Shelter is er dit jaar vroeg bij en geeft het festivalseizoen alvast een kickstart met enkele krakers van jewelste! 

Het programma op het hoofdpodium wordt afgetrapt door de hardste garagerockers van de afgelopen Popronde: Iguana Death Cult. Daarna is het de beurt aan de polkapunkers van Mala Vita, die na dampende rockshows op Sziget, Lowlands en Zwarte Cross ein-de-lijk de studio uitrollen met een nieuw album. Ook neo-brassband Gallowstreet brengt binnenkort zijn nieuwe plaat (het debuut!) uit, gevuld met een bombastische mix van hiphop, house en funk. Het tienkoppige ensemble blies eerder Lowlands, Dour Festival en Pitch omver, en mag dat op Gimme Shelter Festival nog eens dunnetjes overdoen.

In Gimme Shelters’ campingzaal nodigt Flavourland-winnaar Hard & Heady enkele Flevolandse muzikanten uit voor een akoestische all-star show. De afterparty is voor Yakumo, het dj-duo met roots in Emmeloord. Zij kregen met hun tropische techno eerder het Magneetfestival, Grasnapolsky, Catch en Noorderslag vol aan het swingen. Op zaterdag 2 april mag Yakumo het Gimme Shelter-publiek tot in de diepe uurtjes het apezuur laten dansen.

Naar de agenda