vr 10 nov - 2017 vrijdag 10 november 2017

Fresku & MocroManiac, Pietju Bell en Braz

Eredivisie van de Nederlandse hiphop

Ook interessant:
11-11 Kenny B

Dit concert gaat om productionele redenen helaas niet door.

De twee beste rappers uit Nederland toeren samen door Nederland en vanavond staan ze in Lelystad op het podium.

Fresku hebben we natuurlijk al vaker gezien in Lelystad. Een optreden in Poppodium Underground in oktober 2015 en in Agora met zijn humoristische, maar ook confronterende theatervoorstelling ‘Welkom Bij De Fresku Show’. Zijn album ‘Nooit Meer Terug’ kwam uit in 2015, waar onder andere het controversiële nummer ‘Zo Doet Je Dat’ op te horen was. In 2016 was Fresku genomineerd voor een Edison.

Voor MocroManiac begon het allemaal met de straathit ‘Hindabuilding’ met zijn oude groep HydroBoyz. Verder werkte hij samen met onder meer Yellow Claw, Ronnie Flex, Ismo en Sevn Alias, waarmee hij miljoenen views haalde. 101Barz sessies van MocroManiac staan garant voor miljoenenklappers. In 2015 was de rapper onderdeel van Straight Outta Control een formatie bestaande uit Big2, Adje, Cho, Dio en Hef. En nu dus een samenwerking met Fresku. “We werken niet met een formule. Het gaat om het moment en het gevoel”, vertelt MocroManiac. “We hebben elkaar gemotiveerd en dat was nodig, want voor mij is dit een nieuwe sound. Iedereen doet tegenwoordig hetzelfde en dit is net wat anders. Meer volwassen. Ik ben blij dat het een mooi pakketje is geworden.”

Juice
Juice is het gezamenlijke album van Fresku en MocroManiac.  Het is niet de eerste keer dat Fresku en MocroManiac samen werken. Eerder werkten de twee samen op tracks als ‘Kreeft’ en ‘Testosteronbommen’. “We leerden elkaar kennen toen ik mijn derde album aan het maken was”, zegt Fresku. “Ik vond het gewoon een toffe guy en hij hielp mij bij het maken van die plaat. We zijn sindsdien vrienden. Op een gegeven moment zaten we in een bungalow en hebben we in twee weken tijd de basis voor dit album geschreven. We dachten niet na over wat we aan het doen waren, we deden het gewoon. Ik kan soms te conceptueel te werk gaan, Mani leert mij los te laten en op een heel spontane wijze hiphop te maken.”

Op het album serveren de heren het beste van both worlds. Fresku en MocroManiac bespreken de meest uiteenlopende onderwerpen als de dood, vrouwen, de bankencrisis, chakra’s en liegende collega’s aan de hand van vlotte rijms en komische teksten.

Pietju Bell
Zodra er iets online verschijnt van deze man, kun je binnen no time een lading aan explosieve reacties op internet verwachten. De boel tot ontploffing laten brengen is hem uberhaupt niet vreemd: de Nederlandse hiphop kon definitief niet meer om hem heen, nadat hij het dak van de 101 Barz Studio’s af blies. “Als je wist, dan je weet.”

Braz
Braz ken je wellicht van de zomerse single ‘Plezier’ die hij met Teemong uitbracht, maar bij deze rapper weet je eigenlijk nooit waar je aan toe bent. Het ene moment is hij komisch, het andere moment brengt hij een pijnlijk herkenbare track over bindingsangst uit. Baas wel, die Braz.

 

 

Naar de agenda