vr 4 okt - 2019 vrijdag 4 oktober 2019

Flavium + King of the World

Twee van Nederlands beste bluesbands op één podium

Ook interessant:
11-1 My Brainbox (ft. Jan Akkerman & Bert Heerink)
28-2 Thin Lizzy’s Eric Bell

Bluesliefhebbers opgelet! Vrijdag 4 oktober staan twee van Nederlands beste bluesbands op het podium van Corneel, beide geroemd om hun uitstekende live-reputatie en fantastische muzikanten.

Flavium
In 1969 (50 jaar geleden!), richtte Anne Geert Bonder bluesband Flavium op. Door de decennia heen veroverde de band een prominente plaats in de pop- en blueswereld. De band deelde het podium onder meer met BB KingAlbert King en Freddie KingJohn Lee HookerDr. Ross en The Climax Bluesband, maar ook Nederlandse coryfeeën als Eelco GellingJan Akkerman en Pierre van der Linden.

Flavium debuteerde in 1975 met het album ‘Bad Luck, waarna in de jaren daarna nog twaalf lp’s, drie cd’s en diverse singles volgden. Bluesklassiekers ‘Nightlife’ en ‘Nobody Knows You When You’re Down and Out’ bezorgden de band noteringen in de hitlijsten. Door de decennia heen veroverde de band een prominente plaats in de pop- en blueswereld. In 2015 werd Flavium toegelaten tot de “Dutch Blues Hall of Fame” uitgereikt door bluesliefhebber Johan Derksen.

King of the World
Sinds de oprichting in 2012 is het snel gegaan met King of the World. In korte tijd bouwde de band veel bekendheid op in het bluescircuit tot ver over onze landgrenzen. De vier heren brachten vier heerlijke albums uit en weten dit aan te vullen met een puntgave live reputatie. In september verschijnt de vijfde plaat ‘Connected’. De band belooft energieke songs, geschreven met de kersverse Belgische gitarist Stef Delbaere. Zijn invloeden zijn duidelijk te horen op deze bevlogen plaat in de King of the World traditie; veel meerstemmige zang en invloeden uit de blues, rock en New Orléans.

Naar de agenda