za 17 dec - 2016 zaterdag 17 december 2016

Festival Stille Nacht

Intiem indoorfestival met o.a. Douwe Bob, Danny Vera en Benjamin Francis Leftwich (UK)

Klinkt als: intiem indoor festival met luisterliedjes

BEKIJK HIER DE TIMETABLE VAN STILLE NACHT LELYSTAD

Singer-songwriters, Americana en Indiepop, Stille Nacht verzamelt een rijke mix van kwaliteitsartiesten uit deze genres en zet ze neer in een intieme en warme setting; letterlijk van kerk tot container of huiskamer, maar ook in de organiserende poppodia Underground (Lelystad) en Rotown (Rotterdam).

De zevende editie van Stille Nacht  is op zaterdag 17 december in Underground en maandag 19 december in Rotown Rotterdam. In Lelystad zijn o.a. Douwe Bob, Benjamin Francis Leftwich (UK) en Danny Vera van de partij. Early-birds zijn inmiddels uitverkocht, kaarten zijn vanaf nu 22,50 euro in de voorverkoop.

Line-up Stille Nacht 2016 Lelystad
Douwe Bob (solo)
Danny Vera
Benjamin Francis Leftwich (UK)
Amongster (BE)
Matt Winson
Assorted Travellers
Marble Sounds
Point Quiet
Qeaux Qeaux Joans

Douwe Bob
Wie kent hem niet? Douwe Bob Posthuma brak door in De Beste Singer Songwriter van Nederland, maar echt beroemd werd hij door zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2016. Lelystad is inmiddels geen onbekend terrein voor Douwe Bob, in september van dit jaar was hij nog headliner van LelySTART.

Danny Vera
Hij scoorde landelijke bekendheid als huisband van Voetbal International op RTL7. Met Distant Rumble debuteerde Vera op het vermaarde Excelsior Recordings. Het werd een klassiek album met een moderne sound. Invloeden uit de jaren 50 & 60 zijn nooit ver weg en de basis van elk liedje staat steevast fier overeind: de man met zijn gitaar.

Benjamin Francis Leftwich (UK)
Uit het Engelse York komt de 26-jarige singer-songwriter Benjamin Francis Leftwich. Leftwich ontdekte op jonge leeftijd de muziek van Bob Dylan, Nick Drake en Elliott Smith en bracht die invloeden samen in zijn lichte folkliedjes. Hij wordt vaak genoemd als toekomstige opvolger van zangers als Damien Rice en Bon Iver.

Amongster (BE)
Thomas Oosterlynck, de man die schuilgaat achter Amongster, schrijft zijn songs in kluizenaarschap, veilig opgeborgen zonder ooit het daglicht te zien. De schrijfsels die een publiek ambiëren deelt hij met een muzikale zielsverwant en collega-songsmid, Jasper Maekelberg. Amongster komt niet geheel uit het niets; in 2014 werd de band gekozen als een van de winnaars van De Nieuwe Lichting (een Belgische popprijs) waardoor ze reeds speelden op Pukkelpop.

Matt Winson
Matt Winson maakt dromerige, eigenzinnige Folk. De band debuteerde in 2015 met de EP Glowing Eyes. Die werd opgepikt door de 3voor12 luisterpaal en regelmatig gedraaid op 3FM. Een internationale tour volgde. Zijn eerste album wordt uitgebracht door V2 records.

Assorted Travellers
De trots van Flevoland mag ook niet ontbreken op Stille Nacht. Songs met een country-hart geïnspireerd door Woody Guthrie, Bob Dylan en The Seeger Sessions.

Marble Sounds (BE)
Marble Sounds slaat, twee jaar na hitsingle Leave A Light On, een nieuwe straat in met Tautou – een piano bepaalt er het verkeer en strijkers huilen er melancholisch. Tautou is na Nice Is Good (2010) en Dear Me, Look Up (2013) het derde album van de band rond zanger Pieter Van Dessel. Een stijlbreuk is het niet, maar Tautou klinkt wel ánders dan het voorgaande werk van Marble Sounds: groots in zijn eenvoud – soms bombastisch, soms intens – met tien songs die in het gebied tussen post-rock en keurig georkestreerde pop wonen. Death Cab For Cutie, Elbow en Frightened Rabbit zouden buurtbewoners kunnen zijn.

Point Quiet
Point Quiet maakt sinds de oprichting in 2007 boeiende, meeslepende country noir waarbij geslaagde composities worden afgewisseld door liedjes met een meer transparant en eenvoudig karakter. Al vanaf de eerste klanken van het laatste album van Point Quiet, ‘Ways And Needs Of A Night Horse’, ademt de donkere americana van de band de sfeer van het zuiden van de Verenigde Staten. Als je niet beter zou weten, zou je denken dat de band daar vandaan komt. Niets is minder waar; Point Quiet komt gewoon uit Nederland.

Qeaux Qeaux Joans
We hebben het hier over een bijzondere singer-songwriter uit Amsterdam. De zangeres omschrijft haar muziek als alternatieve rhythm and blues. Op haar debuutalbum zijn invloeden te horen van Amy Winehouse, Antony Hegarty, Feist, Billie Holiday en Solomon Burke.

EERDERE EDITIES
Tijdens eerdere edities van Festival Stille Nacht stonden onder meer Douwe Bob, Causes, Mark Lanegan, Tim Knol, Bertolf, Eefje de Visser, Tom McRae, Jake Isaac, Maaike Ouboter, Blaudzun, Finn Andrews (The Veils) op het affiche van Lelystad.

Drukwerk

Naar de agenda