vr 8 apr - 2022 vrijdag 8 april 2022

Ferocious Dog + The Shakedown 8

ZESKOPPIG FOLKPUNK-MONSTER

Dit is het verplaatste evenement van 10 december 2021. Eerder gekochte tickets blijven geldig, ticketkopers ontvangen een e-mail met meer informatie!
Binnenkort staan de heren van Ferocious Dog in Corneel! Dit zeskoppige folkpunk-monster uit Nottingham heeft dezelfde maatschappelijke opvattingen als Robin Hood, het politieke geweten van Che Guevara en de strijdbaarheid van The Clash.

Muzikaal zijn ze volgens eigen zeggen beïnvloed door bands als Levellers, Stone Roses, The Dubliners, Rage Against The Machine, The Pogues, Dropkick Murphys, Bob Marley en The Specials. De muzikanten van Ferocious Dog observeren, net als hun genoemde muzikale helden, politieke en sociale misstanden met een kritische blik en delen hun ongenoegen daarover in bevlogen muziek en songteksten. Daarbij is de band ook op andere maatschappelijke terreinen actief, zo organiseren ze bijvoorbeeld food drops samen met lokale voedselbanken in plaatsen waar ze optreden. In Engeland heeft de band het op eigen houtje geschopt tot de premier league van de Engelse zalen en festivals, waar o.a. Glastonbury werd getrakteerd op hun unieke mix van folk, punk, ska en rock, met een show die bol staat van oprechte bevlogenheid en passie. Ook in Nederland is Ferocious Dog hard op weg een gevestigde naam in het clubcircuit en op festivals te worden, mede dankzij shows die steevast een bonte mix van bijvoorbeeld kantoorpikken, hanekammen, hockeymeisjes, corporate lullen, anarchistpunkers, black metalfans en dronkaards aan het dansen krijgt.

Het voorprogramma wordt verzorgd door The Shakedown 8! The Shakedown 8 is een eigenzinnige band die zich niet wil beperken tot een enkel genre. Met één voet stevig in de ska en de andere vrij om tussen reggae, gypsy, punk, blues and rock ’n roll heen en weer te wiebelen, knalt de energie van het podium af.

Tijdschema
20:30: Deur open
21:00 uur: The Shakedown 8
22:00 uur: Ferocious Dog
Naar de agenda