vr 8 apr - 2022 vrijdag 8 april 2022

Ferocious Dog + The Shakedown 8

ZESKOPPIG FOLKPUNK-MONSTER

Ferocious Dog is in verband met de coronamaatregelen verplaatst van 10 december naar 8 april 2022. Eerder gekochte tickets blijven geldig, ticketkopers ontvangen een e-mail met meer informatie.

Let op: wij houden ons aan de coronamaatregelen die gelden op het moment dat het evenement plaatsvindt. Daarom is het na 25 september nu verplicht om naast een geldig ticket, ook een coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of op papier te tonen aan de ingang. Meer info

For foreign visitors: unfortunately our ticket system does not support every payment system that’s available in other countries, please send an e-mail to info@corneel.nl if you have any issues buying tickets, so we can help you out!

Binnenkort staan de heren van Ferocious Dog in Corneel! Dit zeskoppige folkpunk-monster uit Nottingham heeft dezelfde maatschappelijke opvattingen als Robin Hood, het politieke geweten van Che Guevara en de strijdbaarheid van The Clash.

Muzikaal zijn ze volgens eigen zeggen beïnvloed door bands als Levellers, Stone Roses, The Dubliners, Rage Against The Machine, The Pogues, Dropkick Murphys, Bob Marley en The Specials. De muzikanten van Ferocious Dog observeren, net als hun genoemde muzikale helden, politieke en sociale misstanden met een kritische blik en delen hun ongenoegen daarover in bevlogen muziek en songteksten. Daarbij is de band ook op andere maatschappelijke terreinen actief, zo organiseren ze bijvoorbeeld food drops samen met lokale voedselbanken in plaatsen waar ze optreden. In Engeland heeft de band het op eigen houtje geschopt tot de premier league van de Engelse zalen en festivals, waar o.a. Glastonbury werd getrakteerd op hun unieke mix van folk, punk, ska en rock, met een show die bol staat van oprechte bevlogenheid en passie. Ook in Nederland is Ferocious Dog hard op weg een gevestigde naam in het clubcircuit en op festivals te worden, mede dankzij shows die steevast een bonte mix van bijvoorbeeld kantoorpikken, hanekammen, hockeymeisjes, corporate lullen, anarchistpunkers, black metalfans en dronkaards aan het dansen krijgt.

Het voorprogramma wordt verzorgd door The Shakedown 8! The Shakedown 8 is een eigenzinnige band die zich niet wil beperken tot een enkel genre. Met één voet stevig in de ska en de andere vrij om tussen reggae, gypsy, punk, blues and rock ’n roll heen en weer te wiebelen, knalt de energie van het podium af.

Met een strakke ritmesectie van drums en bas aangevuld met gitaar, toetsen, accordeon en zang zijn er maar weinig mensen die stil kunnen blijven staan op hun aanstekelijke uptempo liedjes. Al sinds 2009 maken ze de boel onveilig op vele plekken door heel Nederland, Duitsland en België met hun energieke live shows en unieke sound. Als hoofdact, of als voorprogramma van bands als The Skatalites, The Toasters, The Slackers, The Beatbusters, Mark Foggo, Bob Wayne, Voodoo Glow Skulls, Peter Pan Speedrock, Jaya The Cat en The Resignators, heeft The Shakedown 8 al meerdere malen bewezen de perfecte band te zijn voor elk feest dat wel wat opschudding kan gebruiken!

Naar de agenda