vr 22 apr - 2022 vrijdag 22 april 2022

EUT

ENERGIEKE POP MET EEN RETRO RANDJE

Let op: wij houden ons aan de coronamaatregelen die gelden op het moment dat het evenement plaatsvindt. Daarom is het nu verplicht om naast een geldig ticket, ook een coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app of op papier + ID te tonen aan de ingang. Meer info

Gedreven door een compromisloze houding en een goed gevoel voor humor is EUT allesbehalve je doorsnee popband. EUT is hier om je scherp te houden. Precies waar je denkt dat je weet waar de dingen naartoe gaan, brengt de band je onverwachts uit koers. Het effect? Iets duizelingwekkend, grondig verfrissend en iets waar je geen genoeg van krijgt.

EUT weergalmt hints vanuit de 90s, van Blur tot The Cardigans, maar knipoogt ook naar tijdgenoten als artrock-icoon St.Vincent. Het resultaat is een geheel eigen sound: het knalt, het is krachtig en blijft nét iets te snel in je hoofd hangen. Op het moment dat EUT in juni 2017 hun eerste single ‘Supplies’ uitbracht via het Nederlandse indielabel V2 Records, trokken ze de aandacht van de industrie; datzelfde jaar werden ze de meest geboekte band op het rondreizende festival Popronde en verdienden ze een plek op verschillende ‘Bands To Watch in 2018’-lijsten. Het jaar daarop traden ze op als voorprogramma van Beck. Hun debuutalbum Fool for the Vibes, uitgebracht in 2018, bevestigde de voorspellingen van critici dat EUT een van de meest opwindende nieuwe acts in Nederland was. Ze ontgroeiden zelfs deze onderscheiding snel en speelden op internationale festivals zoals Great Escape Festival, Transmusicales, Noorderslag en Eurosonic.

Terwijl ze naam bouwden met speelse, energieke singles – die drie keer de status van 3FM ‘megahit’ verdienden – is EUT meer dan pakkende hooks. De band produceert een rijk gelaagd geluid, vol emotie, dat zich perfect vertaalt naar hun liveoptredens. Onlangs bracht de band het album Party Time uit, wat erg goed werd ontvangen en je hebt ze kunnen zien als huisband van talkshow ‘M’.

Support: T.B.A.

Naar de agenda