vr 28 feb - 2020 vrijdag 28 februari 2020

Eric Bell (Thin Lizzy) + Tarragona

Oprichter en gitarist van Thin Lizzy en Noel Redding Band (Jimi Hendrix)

Ook interessant:
21 FEB: The Bootleg Beatles

10 APR: Anvil

Popquizvraag: van wie is de bekende gitaarriff van Thin Lizzy’s grootste hit ‘Whiskey in the Jar’?
Antwoord: Eric Bell.

Naast mede-oprichter en gitarist van de legendarische Ierse hardrockband, was Bell onderdeel van de Noel Redding Band – de fameuze bassist van Jimi Hendrix – en speelde hij in de band van Bo Diddley. Vanavond speelt Bell naast eigen werk uiteraard de grote Thin Lizzy krakers. Hij geeft slechts drie shows in Nederland!

In 1969 stapte Eric Bell in een bar binnen in Dublin en bestelde een biertje, ging op zijn gemak zitten en keek naar de optredende band. Twee van de leden van die band waren Brian Downey en Phil Lynott. Hij was overweldigd van wat hij zag en hoorde en vroeg hen om een band op te richten met hem. Beide volledig overgeleverd en zo werd Thin Lizzy geboren. Deze drie werkten keihard in de studio en onderweg, zo werden ze beloond met de hitsingle, de hymne, Wiskey In The Jar, welke werd gekatapulteerd met wereldwijde erkenning. Hun nieuwe populariteit hield ze flink bezig. Er was heel veel druk, veel touren en opnames en uiteindelijk gaf Eric toe dat het qua gezondheid te veel was en verliet de band.

Noel Redding, basgitarist van Jimi Hendrix, raakte bevriend met Eric en al snel gingen ze samen de studio in en door heel Europa en Amerika touren. In de late 70’s kwam Bill Diddley naar de UK om te touren en vroeg aan Eric, aan wie anders, om gitaar met hem te spelen. Eric besloot later om een solo carrière te beginnen, spelend in zijn favoriete ‘3 piece forma’ en nam over de verschillende jaren een heleboel albums op, live en studio opnames.

In 2019 is het de 50ste verjaardag van Thin Lizzy en Eric zal dit vieren zoals hij het liefst heeft, live spelend in zoveel dorpen en steden als mogelijk. Hij brengt samen met hem twee muzikanten, geen slungels als het aankomt in opnames en touren. Dave Wintour op de bas en Romek Rarol op de drums, die een geweldige staat van dienst hebben in de Rock ’n ‘Roll wereld. Eric werkt zich door een afspeellijst van songs van de beginjaren van Thin Lizzy tot de hedendaagse muziek.

Voorprogramma: Tarragona
Krachtige vocalen à la Ronnie James Dio en Bruce Dickinson samen met melodische gitaarsolo’s in een Spaans tintje, dat alles dat opgejaagd door opzwepende ritmes; dat is Tarragona in het kort. Vier langharige talenten die de toon zetten in één van de best opkomende rockbands van Nederlandse bodem. Bezetting: zanger/gitarist Vidal Wildeboer, gitarist Lennart van Kampen, bassist Bastiaan Bijsterbosch en drummer Stef Hoekjen.

Naar de agenda