vr 25 okt - 2019 vrijdag 25 oktober 2019

Emmett Tinley (IE)

Melancholische verstilde pracht van The Prayer Boat-voorman

Klinkt als: Breekbare songs beinvloed door Jeff Buckley, Damien Rice en Nick Drake

Ook interessant:
27-10 St. Solaire
13-12 Noah Guthrie (USA)

De muziek van de in Chicago geboren, maar in Ierland opgegroeide Emmett Tinley is delicaat, breekbaar en van een meesterlijke schoonheid. Tinley was frontman van de Ierse indie-folkformatie The Prayer Boat, die twee albums uitbracht, waarvan Polichinelle uit 1999 bij de liefhebbers nog steeds op het lijstje met ‘beste platen ooit’ staat.

Sinds de release van zijn tweede soloalbum in 2012, shows in o.a. Paradiso, festivals als Eurosonic en Naked Song, als support bij Fink én een prachtige 2 Meter Sessie bij Jan Douwe Kroeske, is de naam Emmett Tinley in Nederland definitief gevestigd. Na een break van zeven jaar zijn we dan ook meer dan verheugd dat hij de draad weer oppakt en in het najaar van 2019 zijn rentree maakt op de Europese podia. De Ierse singer-songwriter geeft slechts vijf shows in Nederland en wordt in Corneel begeleid door een cellist.

Voorprogramma: Tenfold
Het voorprogramma wordt verzorgd door Tenfold. Met haar folky liedjes vertelt ze verhalen die je meenemen in haar visie op de wereld. De vertolking wordt gebracht met een knipoog, die in combinatie met de melancholische ondertoon zorgt voor een relativerend contrast. Inspiratiebronnen zijn Bon IverThe Tallest Man On Earth en Laura Marling.

Dit is een semi-seated concert; er zijn zowel vrije zit- als staplaatsen.

Naar de agenda