vr 25 okt - 2019 vrijdag 25 oktober 2019

Emmett Tinley (IE)

Melancholische verstilde pracht van The Prayer Boat-voorman

Klinkt als: Breekbare songs beinvloed door Jeff Buckley, Damien Rice en Nick Drake

Ook interessant:
29-9 Bullhorn
13-12 Noah Guthrie (USA)

De muziek van de in Chicago geboren, maar in Ierland opgegroeide Emmett Tinley is delicaat, breekbaar en van een meesterlijke schoonheid. Tinley was frontman van de Ierse indie-folkformatie The Prayer Boat, die twee albums uitbracht, waarvan Polichinelle uit 1999 bij de liefhebbers nog steeds op het lijstje met ‘beste platen ooit’ staat.

Sinds de release van zijn tweede soloalbum in 2012, shows in o.a. Paradiso, festivals als Eurosonic en Naked Song, als support bij Fink én een prachtige 2 Meter Sessie bij Jan Douwe Kroeske, is de naam Emmett Tinley in Nederland definitief gevestigd. Na een break van zeven jaar zijn we dan ook meer dan verheugd dat hij de draad weer oppakt en in het najaar van 2019 zijn rentree maakt op de Europese podia. De Ierse singer-songwriter geeft slechts vier shows in Nederland, samen met zijn band.

Speciale gast: Valentina Elèni
De EP presentatie van Valentina op 2 juni in het Natuurpark was binnen no-time uitverkocht. En dat snappen we wel, want zodra Valentina de ruimte vult met haar klanken, weet je dat er een groot hart en rijk gevoelsleven in haar schuilt. Met haar Nederlandstalige teksten is ze het ene moment poëtisch en neemt dan weer geen blad voor de mond. Ze neemt je mee naar daar waar het wringt en zingt over dat waar we niet over praten: demente oma’s, je klein voelen & de dood. Ze deed mee met De Grote Prijs van Nederland, Popronde en in 2014 stond ze in de finale van TV-programma De Beste Singer-Songwriter.

Dit is een semi-seated concert; er zijn zowel vrije zit- als staplaatsen.

Naar de agenda